Články

Blahodarné kvasenie – prastarému spôsobu konzervácie sme dali nový rozmer

Date of publication 15. 3. 2020
Po nedávnej úspešnej expanzii do sveta zavárania sme sa pustili do ďalšej, ešte viac vzrušujúcejšej oblasti konzervácie potravín. Vďaka tomu vám teraz môžeme predstaviť úplne nový sortiment pomôcok, ktorý revolučne uľahčí domácu fermentáciu. Hovoríte si, prečo by ste sa do nej mali púšťať? Keď necháme bokom fantastickú chuť kvasených pochúťok, je táto tradičná prírodná technika najzdravšou metódou konzervácie jedla. Na nasledujúcich riadkoch vám povieme prečo a predstavíme vychytávku, s ktorou si domáce kvasenie zamilujete. viac...

Fenomenálne bryndzové halušky so slaninou

Date of publication 9. 3. 2020
Viete, že... halušky sú slovenské národné jedlo? Tradične sa pripravovali zo strúhaných zemiakov, múky, prípadne aj vajec a najznámejší je variant s bryndzou. S kapustou, slaninou a kúskami údeného sa im hovorí strapačky. Pozrite si recept: viac...

Cuketovo-batátové placky

Date of publication 26. 2. 2020
Viete, že... batáty, občas označované ako sladké zemiaky, nemajú so zemiakom biologicky nič spoločné? Jedná sa o tropickú rastlinu, ktorá do Európy dorazila dokonca 100 rokov pred zemiakmi. Tvarom ale zemiak pripomínajú a nielen kvôli tomu sa skvelo hodí do placiek ;-). Mrknite na recept: viac...

Chakchouka [čítaj: čakčuka]

Date of publication 3. 2. 2020
Vyskúšajte CHAKCHOUKU [ČTI: ČAKČUKA], tradičné slávnostné alžírske jedlo obľúbené aj v Izraeli. Máme pre vás recept: viac...

RECEPT TÝŽDŇA: Gougères – francúzske syrové bochníčky

Date of publication 27. 1. 2020
Vyskúšajte Gougères – francúzske syrové bochníčky. Máme pre vás recept: viac...

Tento rok schudnete? Ukážeme vám ako!

Date of publication 6. 1. 2020
Ak vám po sviatkoch zostali nejaké tie kilá navyše, máme pre vás recept:  úsporne a zdravo variť a k tomu - čítajte dobre - výdatne pariť! Keď sa navyše naučíte správne soliť, pripravovať smoothie plné vitamínov alebo zdravé tyčinky, budete sa cítiť fit a mať optimálnu váhu po celý rok. viac...

Svätomartinské rožteky

Date of publication 4. 11. 2019
Svätý Martin, to nie je len dozlatista upečená hus, ale tiež špeciálne cukrovinky. Ochutnajte svätomartinské rožteky podľa nášho receptu. viac...

Ochutnajte Áziu všetkými zmyslami

Date of publication 15. 10. 2019
Sprudka opečená chrumkavá zelenina a výhonky, šťavnaté rezančeky z mäsa, krehké kúsky rýb, omáčky a exotické korenie. Zbiehajú sa vám pri čítaní týchto slov sliny? Potom vám určite nie je cudzia svojrázna ázijská kuchyňa. Na jej domácu prípravu vám pritom stačí jediné – panvica wok, ktorá vám umožní variť technikou stir&fry, teda miešaj a vyprážaj. viac...

Kujte pickle :-)

Date of publication 25. 9. 2019
Aby vám ani v zime nedošlo palivo, teda vitamíny, skúste posledné plody zo záhradky alebo sezónnu zeleninu z obchodu spracovať ako pickles. Za pár korún si tak môžete vyrobiť z dostupných surovín zdravé a chrumkavé dobroty, ktoré vás postavia na nohy nielen v chladnejších obdobiach roku. Zvládnete ich, aj keď v našej Súprave na kvasenie práve kvasíte kvašáky či kapustu :-). Stačia vám k tomu dobre tesniace dózy. viac...