Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže Pečie celé Slovensko.
V technickej výzve čakali vo finále na súťažiacich Dobošove rezy. Tento svetoznámy vrstvený piškótový dezert, ktorého autorom je Maďar József Dobos piekli súťažiaci podľa pôvodného receptu od samotného Józsefa Dobosa. Zvládnete to aj vy?
Dobošová torta je okrúhla torta, zložená zo šiestich tenkých korpusov a maslového krému s čokoládovou príchuťou. Pomer hrúbky korpusov a hrúbky krémovej vrstvy je 1:1. Charakteristická pre Dobošovú tortu je taktiež lesklá, zlato-hnedá a chrumkavá vrchná karamelová vrstva.
Vzhľad: Okrúhla torta tvorená vrstvami krému medzi 5 korpusmi. Vrstvy krému a korpusy majú približne rovnakú hrúbku. Vrchnú časť torty tvorí vrstva zlato-hnedého karamelu.
Vôňa: Charakteristické sú vône karamelu, čokolády a masla.
Chuť: Krém má vďaka vysokému obsahu čokolády a kakaa výraznú čokoládovú chuť bez iných podtónov.
Textúra: Textúru torty tvorí chrumkavá vrstva karamelu, krehký korpus a hodvábne hladký krém.