Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže Pečie celé Slovensko.
V technickej výzve čakali vo finále na súťažiacich Dobošove rezy. Tento svetoznámy vrstvený piškótový dezert, ktorého autorom je Maďar József Dobos piekli súťažiaci podľa pôvodného receptu od samotného Józsefa Dobosa. Zvládnete to aj vy?
Dobošová torta je okrúhla torta, zložená zo šiestich tenkých korpusov a maslového krému s čokoládovou príchuťou. Pomer hrúbky korpusov a hrúbky krémovej vrstvy je 1:1. Charakteristická pre Dobošovú tortu je taktiež lesklá, zlato-hnedá a chrumkavá vrchná karamelová vrstva.
Vzhľad: Okrúhla torta tvorená vrstvami krému medzi 5 korpusmi. Vrstvy krému a korpusy majú približne rovnakú hrúbku. Vrchnú časť torty tvorí vrstva zlato-hnedého karamelu.
Vôňa: Charakteristické sú vône karamelu, čokolády a masla.
Chuť: Krém má vďaka vysokému obsahu čokolády a kakaa výraznú čokoládovú chuť bez iných podtónov.
Textúra: Textúru torty tvorí chrumkavá vrstva karamelu, krehký korpus a hodvábne hladký krém.