Úvodná strana/TESCOMA blog/Pečie celé Slovensko/Pečie celé Slovensko - recepty 1. séria 2021/4. kolo - technická výzva - Zamatová roláda
4. kolo - technická výzva - Zamatová roláda
Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže Pečie celé Slovensko.
V štvrtom kole čakala na súťažiacich technická výzva - Roláda. Vyskúšajte si aj vy pripraviť tú naj zamatovú roládu podľa receptu od porotkyne Petry.

Zamatová roláda od Petry
Ingrediencie
Roládová hmota kakaová
- Bielka 5ks (120g)
 - Žĺtky 5ks (100g)
 - Cukor krupicový 155g
 - Kakao 50g
 
Vanilkový a kakaový krém
- Mlieko 400ml
 - Kryštálový cukor 50g
 - Krémový prášok (Gustin) 40g
 - Vanilínový lusk 1/2ks
 - Zmäknuté maslo 250g
 - Kakao 40g
 
Čokoládová poleva
- Horká čokoláda 130g
 - Olej trochu na rozriedenie
 
Postup
Roládová hmota kakaová
- Bielka s 2/3 cukru vyšľaháme na tuhý sneh. 1/3 cukru a žĺtky vymiešame.
 - Obidve hmoty spolu spojíme a primiešame preosiate kakao.
 - Rozotrieme na plech pokrytý papierom a pri teplote 180°C pečieme približne 15-20min.
 - Vychladíme.
 - Je potrebné dať pozor, aby sa roláda nevysušila.
 
Vanilkový a kakaový krém
- Zohrejeme 300ml mlieka s cukrom a naškrabanou vanilkou, 100ml zvyšného mlieka zmiešajte v druhej miske s krémovým práškom.
 - Zmiešame obe zmesi a uvaríme.
 - Misku zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
 - Vychladnutý krém dáme šľahať, postupne pridávame maslo a vymiešame do hladkého krému.
 - Krém si rozdelíme na dve rovnaké časti.
 - Do jednej časti zľahka vmiešame kakaový prášok.
 - Z upečeného plátu stiahneme papier na pečenie.
 - Následne na tú stranu (z ktorej sme stiahli papier) rovnomerne nanesieme biely krém.
 - Naň zas rovnomerne nanesieme kakaový krém a pomocou papiera rovnomerne zatočíme.
 - Roládu dáme zatuhnúť.
 
Čokoládová poleva
- Čokoládu nahrejeme, pridáme olej na rozriedenie a na dosiahnutie lesku.
 - Dôkladne vymiešame.
 
Nápis Pečie celé Slovensko
- Nápis urobíme z roztopenej bielej čokolády 50g
 
Všetky recepty sú použité so súhlasom RTVS - Pečie celé Slovensko.
0









