Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže Pečie celé Slovensko.
Technická výzva v šiestom kole dala súťažiacim zabrať. Likérovým špicom je ťažké odolať. No ešte ťažšie je ich pripraviť. Vyskúšajte si aj vy svoje technické zručnosti a pripravte si tie NAJ špice podľa receptu od porotkyne Petry.
Sú dezertom, pri ktorom ľudia ani nevedia, koľko zručnosti za ním väzí. Klasiku už každý pozná. U profesionálov je základ bufler, doplnený poctivým vareným čokoládovým krémom . Naplnené pravým vaječným likérom, zaliate do tmavej čokolády. Tu sme tiež pripravili prekvapenie, aby sme ukázali, že aj špice sa dajú obmeniť k tejto dobe. Polovica špicov (6) bude klasických a druhá polovica bude ovocná, jahodový krém zaliaty v Ruby čokoláde s čokoládovým likérom, ala jahody v čokoláde. Je dôležité aby nebola zmes na buflery a krém riedky, potom nedržia správne tvar. Náročnejšia je technika striekania špicov, ak sa nezosúladí rýchlosť a sila tlačenia, tak budú špice krivé, nebude v nich miesto na likér, alebo opačne likér vytečie po stranách. A čerešničkou na torte je namáčanie špicu dole hlavou do čokolády.