Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže Pečie celé Slovensko.
O recept do technickej výzvy sa siedmu súťažnú nedeľu postaral špeciálny hosť, a to samotná veľvyslankyňa francúzskej cukrárskej školy Natacha Pacal. Skúsite si aj vy doma pripraviť jedinečné Paris Brest?
Zmäknuté maslo, hnedý cukor a múku vymiešane. Hmotu vložíme medzi dva papiere na pečenie a vyvaľkáme na 2 mm. Plát dáme zachladiť do šokera. Po zachladení uvoľníme oba papiere od hmoty a pomocou vykrajovatiek /8cm a 4cm/vyrežeme krúžky s väčším rozmerom ako striekame krúžky z odpaľovanej hmoty. Položíme na vytvarované krúžky z odpaľovanej hmoty.
Lieskové oriešky dáme opražiť do rúry, do zlatista pri 150°C. Z cukru si spravíme karamel, pridáme soľ. Karamel dáme vychladnúť. Vychladnuté lieskové oriešky a karamel dáme do mixéra. Mixujeme do hladkej „tekutej hmoty“.
Mlieko, vodu, soľ, cukor a maslo dáme variť. Do vriacej zmesi vysypeme hladkú múku a restujeme. Vyrestovanú hmotu dáme do šľahacieho stroja a miešame. Postupne pridávame vajcia. Vymiešame na hladkú hmotu, ktorú striekame cukrárskym vreckom rezanou trubičkou do tvaru krúžka (6cm). Na vrch krúžkov položíme krúžky craquelinu a posypeme mandľovými lupienkami. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C cca 25min.
Mlieko rozdelíme na dve časti. 2/3 mlieka dáme variť s cukrom. V 1/3 mlieka si rozmiešame múku, kukuričný škrob a žĺtka. Zmes vlejeme do vriaceho mlieka s cukrom a miešame do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého krému zašľaháme zmäknuté maslo a praliné.