Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže Pečie celé Slovensko.
O recept do technickej výzvy sa siedmu súťažnú nedeľu postaral špeciálny hosť, a to samotná veľvyslankyňa francúzskej cukrárskej školy Natacha Pacal. Skúsite si aj vy doma pripraviť jedinečné Paris Brest?
Zmäknuté maslo, hnedý cukor a múku vymiešane. Hmotu vložíme medzi dva papiere na pečenie a vyvaľkáme na 2 mm. Plát dáme zachladiť do šokera. Po zachladení uvoľníme oba papiere od hmoty a pomocou vykrajovatiek /8cm a 4cm/vyrežeme krúžky s väčším rozmerom ako striekame krúžky z odpaľovanej hmoty. Položíme na vytvarované krúžky z odpaľovanej hmoty.
Lieskové oriešky dáme opražiť do rúry, do zlatista pri 150°C. Z cukru si spravíme karamel, pridáme soľ. Karamel dáme vychladnúť. Vychladnuté lieskové oriešky a karamel dáme do mixéra. Mixujeme do hladkej „tekutej hmoty“.
Mlieko, vodu, soľ, cukor a maslo dáme variť. Do vriacej zmesi vysypeme hladkú múku a restujeme. Vyrestovanú hmotu dáme do šľahacieho stroja a miešame. Postupne pridávame vajcia. Vymiešame na hladkú hmotu, ktorú striekame cukrárskym vreckom rezanou trubičkou do tvaru krúžka (6cm). Na vrch krúžkov položíme krúžky craquelinu a posypeme mandľovými lupienkami. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C cca 25min.
Mlieko rozdelíme na dve časti. 2/3 mlieka dáme variť s cukrom. V 1/3 mlieka si rozmiešame múku, kukuričný škrob a žĺtka. Zmes vlejeme do vriaceho mlieka s cukrom a miešame do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého krému zašľaháme zmäknuté maslo a praliné.