V nedeľnej technickej výzve si museli súťažiaci poradiť s receptom od porotkyne Jožky a ukázať ako vedia upiecť minipavlovky. Skúste si technickú výzvu aj vy.
Minipavlovky od Jožky
Ingrediencie
Bielkový sneh
120 ml vaječných bielkov
1/8 lyžičky vínneho kameňa
1/8 lyžičky soli
250 g cukru krupica
1½ lyžičky kukuričného škrobu
1 polievková lyžica vínneho octu
½ čajovej lyžičky vanilkového extraktu
Krém
Šľahačka 40 % – 250g
Cukor práškový -25 g
Vanilka
Postup
Bielkový sneh
Rúru predhrejte na 175 stupňov.
Vyšľaháme sneh z bielkov, vínneho kameňa a soli do peny.
Pridajte kryštálový cukor, kukuričný škrob, ocot a vanilku a pokračujte v šľahaní, kým nie sú bielky tuhé, hladké a lesklé.
Pripravte na papier na pečenie 12 ks mini pavloviek s priemerom 6cm .
Pečieme 10 minút. Znížte teplotu v rúre na 150 C a pečte, kým sa nafúknu, asi 20-30 minút.
Vypnite rúru, priotvorte dvierka rúry a nechajte vychladnúť v rúre.
Krém
Šľahačku spolu s cukrom a vanilkou do krémova vyšľahajte.