Broskyňový džem so škoricou a badyánom

Ingrediencie:
- 1 kg broskýň
- 650 g kryštálového cukru
- 1 čajová lyžička kyseliny citrónovej
- 1 balenie Gelfixu Classic
- 2 celé škorice
- 4 ks badyánu
Postup:
Broskyne olúpte, odkôstkujte a nakrájajte na kúsky. Dajte do hrnca so škoricou, badiánom a kyselinou citrónovou, všetko priveďte do varu a varte 5-10 minút, kým ovocie nepustí šťavu. Hrniec odstavte, pridajte želírovací prípravok Gelfix Classic, znovu priveďte do varu, prisypte kryštálový cukor a varte ešte cca 5 minút. Vyberte korenie a plňte do suchých, ideálne nahriatych pohárov, ktoré otočte hore dnom.
S prípravou pomôžu:
0













