info text
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyBroskyňový džem so škoricou a badyánom

Broskyňový džem so škoricou a badyánom

Zaváracie poháre s klipsou TESCOMA DELLA CASA - obrázok

Ingrediencie:

  • 1 kg broskýň
  • 650 g kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička kyseliny citrónovej
  • 1 balenie Gelfixu Classic
  • 2 celé škorice
  • 4 ks badyánu

Postup:

Broskyne olúpte, odkôstkujte a nakrájajte na kúsky. Dajte do hrnca so škoricou, badiánom a kyselinou citrónovou, všetko priveďte do varu a varte 5-10 minút, kým ovocie nepustí šťavu. Hrniec odstavte, pridajte želírovací prípravok Gelfix Classic, znovu priveďte do varu, prisypte kryštálový cukor a varte ešte cca 5 minút. Vyberte korenie a plňte do suchých, ideálne nahriatych pohárov, ktoré otočte hore dnom.

S prípravou pomôžu: