Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
K nevšednej ceremónii sa používa matcha čaj, ktorý sa vyrába z najkrehkejších čajových lístkov zbieraných na špeciálne zatienených čajových plantážach začiatkom jari. Práve z prvej jarnej úrody pochádzajú čaje tej najvyššej kvality. Obecne môžeme japonské čaje rozdeliť do troch skupín: Bancha – bežné čaje dennej spotreby, Sencha – stredná kvalita a čaje typu Gyokuro – najkvalitnejšie, s vyšším množstvom chlorofylu a jemnejšou arómou, zbierané a triedené ručne. Ako už ste asi pochopili, reč je stále o zelenom čaji. Japonsko je producentom takmer výhradne zeleného čaju, s čiernym sa skoro nestretnete. Zaujímavosťou je, že iba asi 2 % putujú na vývoz, zvyšných 98 % je určených pre vlastný domáci trh.
Základ znie, nevariť. Varením a vriacou vodou znehodnotíte jeho príjemné vlastnosti. Voda by naopak mala mať nižšiu teplotu, maximálne 80 °C. Či už pripravujete akýkoľvek druh čaju, vždy vodu najskôr prevarte, potom ju nechajte schladiť. Presne s týmto postupom vám pomôže Rýchlovarná kanvica PRESIDENT.
Tiež budete potrebovať kanvicu na lúhovanie. Ideálna je sklenená, pretože krásne vidíte farbu nálevu. A samozrejme nesmie chýbať sitko. Potom už stačí len pustiť relaxačnú hudbu a Ryokucha, japonský čaj, sa môže podávať.