Černicové cupcakes

Ingrediencie:
Na cesto :
- 2 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 160 ml slnečnicového oleja
- 250 ml mlieka
- 300 g hladkej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 2 lyžice kakaa
- 2 hrste čerstvých černíc na ozdobu
- 250 ml 33% smotany
- 170 g mascarpone
- černicový rozvar alebo džem
Postup:
Predhrejte rúru na 180 °C. Formu na muffiny vyložte papierovými cukrárskymi košíčkami. Vajcia s práškovým cukrom vyšľahajte do peny, pridajte olej a mlieko. Sypké suroviny premiešajte v mise a pridajte do tekutej zmesi, dôkladne premiešajte do hladkého cesta. Naplňte pripravené košíčky a pečte 10 až 12 minút.
Vychladnuté cupcakes ozdobte pripraveným krémom pomocou zdobiacej trysky. Pripravíte ho tak, že zmiešate smotanu, mascarpone a černicový rozvar do hladkej konzistencie. Na záver pridajte pár čerstvých černíc na dozdobenie.
NÁŠ TIP:
Vychladnuté cupcakes ozdobte pripraveným krémom pomocou zdobiacej trysky. Pripravíte ho tak, že zmiešate smotanu, mascarpone a černicový rozvar do hladkej konzistencie. Na záver pridajte pár čerstvých černíc na dozdobenie.
NÁŠ TIP:
Domáci rozvar z černíc pripravíte tak, že povaríte černice (2 malé vaničky, cca 300 g) s 2 lyžicami vody a cukrom (množstvo podľa chuti), zmes rozvaríte a prepasírujete cez sitko.
S prípravou pomôžu:
0













