info text

Černicové cupcakes

Tanier FRESCO - obrázok

Ingrediencie:

Na cesto :
  • 2 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 160 ml slnečnicového oleja
  • 250 ml mlieka
  • 300 g hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 hrste čerstvých černíc na ozdobu
Na zdobiaci krém:
  • 250 ml 33% smotany
  • 170 g mascarpone
  • černicový rozvar alebo džem

Postup:

Predhrejte rúru na 180 °C. Formu na muffiny vyložte papierovými cukrárskymi košíčkami. Vajcia s práškovým cukrom vyšľahajte do peny, pridajte olej a mlieko. Sypké suroviny premiešajte v mise a pridajte do tekutej zmesi, dôkladne premiešajte do hladkého cesta. Naplňte pripravené košíčky a pečte 10 až 12 minút.
Vychladnuté cupcakes ozdobte pripraveným krémom pomocou zdobiacej trysky. Pripravíte ho tak, že zmiešate smotanu, mascarpone a černicový rozvar do hladkej konzistencie. Na záver pridajte pár čerstvých černíc na dozdobenie.

NÁŠ TIP:
Domáci rozvar z černíc pripravíte tak, že povaríte černice (2 malé vaničky, cca 300 g) s 2 lyžicami vody a cukrom (množstvo podľa chuti), zmes rozvaríte a prepasírujete cez sitko.

S prípravou pomôžu: