info text

Černicový cobbler

Zapekacie misy GrandCHEF - obrázok

Ingrediencie:

  • 250 g čerstvých černíc
  • 1 broskyňa
  • 80 g zmäknutého masla
  • 125 g práškového cukru
  • 180 g hladkej múky
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 125 ml mlieka
  • 1 škoricový cukor
  • štipka soli
  • olejový sprej na postriekanie nádoby na pečenie

Postup:

Predhrejte rúru na 170 °C. Zapekaciu misu GrandCHEF vystriekajte olejom do foriem na pečenie DELÍCIA a vysypte polohrubou múkou. Dajte bokom. V mise vytrite maslo s cukrom, pridajte preosiatu hladkú múku, prášok do pečiva, štipku soli a postupne prilievajte mlieko, všetko zašľahajte. Cesto rozotrite do pripravenej misy, na vrch naukladajte černice a nakrájanú broskyňu, posypte škoricovým cukrom a dajte piecť. Pečte dozlatista cca 30 minút. 

Náš tip: Podávajte teplé s vanilkovou alebo černicovou zmrzlinou.

S prípravou pomôžu: