Čerstvo upečený chlieb - darujte vôňu a teplo domova
Vianočný darček môže byť nielen voňavý, ale aj čerstvo upečený. Domáci chlieb je ideálnym jedlým darčekom na dobročinný alebo školský jarmok.

Ako upiecť chrumkavý domáci chlieb?
Pripravte si:
- 340 ml vody
- 250 g hladkej múky a trochu na vyvaľkanie
- 100 g celozrnnej špaldovej múky
- 100 g celozrnnej pšeničnej múky
- 13 g soli
- 7 g sušeného droždia
Postup:
Všetky suroviny zmiešajte, pripravte chlebové cesto a nechajte ho 60 minút kysnúť. Na pomúčenej ploche vytvarujte z vykysnutého cesta bochník. Vložte ho do misy, prikryte utierkou a nechajte ďalších 30 minút kysnúť. Prázdnu formu s nasadeným poklopom vložte do rúry, teplotu nastavte na 250 °C, rúru zapnite a formu aj s poklopom nechajte po dobu kysnutia cesta (30 minút) predhriať. Na predhriaty spodný diel formy vyklopte nakysnutý bochník, nasaďte poklop a chlieb pečte v rúre pri 250 °C cca 30 minút.
Pripravte si vhodné pomôcky a nebudete prekvapení. Kuchynský robot PRESIDENT spoľahlivo vymiesi cesto na chlieb, ktoré v košíku dokonalo vykysne a získa tvar. V keramickej forme sa potom prepečie do chrumkava. Výhodou je, že forma neslúži len na pečenie chleba, ale aj mäsa a múčnikov.
Ako chlieb zabaliť, aby vyzeral ako darček?
Chlieb môžete jednoducho ozdobiť mašľou a čerstvo odstrihnutými vetvičkami. Pokiaľ chcete hodnotnejší darček, zabaľte ho do látkového vrecka na pečivo. Ak to má byť väčší darček, darujte ho aj s keramickou formou.
Všetky suroviny zmiešajte, pripravte chlebové cesto a nechajte ho 60 minút kysnúť. Na pomúčenej ploche vytvarujte z vykysnutého cesta bochník. Vložte ho do misy, prikryte utierkou a nechajte ďalších 30 minút kysnúť. Prázdnu formu s nasadeným poklopom vložte do rúry, teplotu nastavte na 250 °C, rúru zapnite a formu aj s poklopom nechajte po dobu kysnutia cesta (30 minút) predhriať. Na predhriaty spodný diel formy vyklopte nakysnutý bochník, nasaďte poklop a chlieb pečte v rúre pri 250 °C cca 30 minút.
Pripravte si vhodné pomôcky a nebudete prekvapení. Kuchynský robot PRESIDENT spoľahlivo vymiesi cesto na chlieb, ktoré v košíku dokonalo vykysne a získa tvar. V keramickej forme sa potom prepečie do chrumkava. Výhodou je, že forma neslúži len na pečenie chleba, ale aj mäsa a múčnikov.
Ako chlieb zabaliť, aby vyzeral ako darček?
Chlieb môžete jednoducho ozdobiť mašľou a čerstvo odstrihnutými vetvičkami. Pokiaľ chcete hodnotnejší darček, zabaľte ho do látkového vrecka na pečivo. Ak to má byť väčší darček, darujte ho aj s keramickou formou.

Bez čoho sa nezaobídete:
0













