Cesnakové bochníky

Nachystajte si::
- 400 g hladkej múky
- 1 balíček sušeného droždia
- 2 lyžičky soli
- 1 lyžička cukru
- 2 vajcia
- 2 lyžice rozpusteného masla
- 180 ml mlieka
- 400 g hladkej múky
- 125 g rozpusteného masla
- 4 strúčiky cesnaku
Postup:
V mise zmiešajte múku, droždie, soľ a cukor. Pridajte vajcia, rozpustené vlažné maslo a vlažné mlieko. Vypracujte hladké cesto, ktoré prikryte utierkou a nechajte 1 hodinu kysnúť. Ďalej si pripravte rozpustené maslo a do neho vmiešajte rozotretý cesnak. Vykysnuté cesto prehneťte a rozdeľte na požadovaný počet kúskov. Každý kúsok pred vložením do formy namočte do masla s cesnakom a vložte do formy. Po vložení všetkých kúskov posypte semienka, prikryte opatrne fóliou a nechajte ešte pol hodiny kysnúť. Odstráňte fóliu a pečte v predhriatej rúre na 180 °C cca 35 minút.
S receptem vám pomohou:
0













