Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Skúste napríklad recept na ríbezľové želé cukríky – ríbezle odšťavte bez cukru, podľa toho koľko z nich získate šťavy pridajte rovnaké množstvo práškového cukru a nechajte zvariť do zhustnutia.
Pokiaľ nemáte po ruke čerstvé ovocie, stačí mať 100 g cukru, 30 ml ovocného sirupu, 20 ml citrónovej šťavy, 20 g práškovej želatíny a 50 ml vody. Ingrediencie premiešajte, nechajte 10 minút bokom a potom za stáleho miešania priveďte do varu a ihneď odstavte.
Zmesi vlejte do formičiek a po 12 hodinách tuhnutia v chladničke máte hotovo. Stačí len lahodné bonbóny z pružnej formy jednoducho vyklopiť.
Súčasťou balenia sú obe formy, takže sa nebudete musieť rozhodovať, ktorým tvorom/tvarom dáte prednosť :-)