Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Ingrediencie:
Postup:
Oddeľte žĺtky od bielkov. V mise zmiešajte múku, soľ, kypriaci prášok, škoricu, cukor, mlieko a žĺtky. Vypracujte na hladké cesto, ktoré nechajte odpočinúť cca 15 minút. Hrozienka zalejte rumom a dajte bokom. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a zapracujte do žĺtkovej zmesi. Nakoniec pridajte hrozienka. Na horúcu panvicu s maslom vlejte cesto, pridajte mandle a na strednej teplote vypražte z oboch strán ľahko chrumkavú omeletu, ktorú na záver roztrhajte na malé kúsky a posypte cukrom.
NÁŠ TIP: Omeletu podávajte s džemom alebo s kompótom.