Obrázok v notifikačnej lište

Čokoládové madlenky

Forma madlenky DELÍCIA SiliconPRIME - obrázok

Ingrediencie:


Na jednu formu potrebujete:
  • 2 vajcia
  • 80 g práškového cukru
  • 110 g rozpusteného masla
  • 100 g hladkej múky
  • 15 ml mlieka
  • 15 ml pomarančovej šťavy
  • pomarančovú kôru
  • 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
  • 20 g holandského kakaa
  • ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
Na vymastenie formy:
  • 1 čajovú lyžičku hladkej múky
  • ½ čajovej lyžičky kakaového prášku
  • 1 čajovú lyžičku masla
Na polevu:
  • 80 g horkej čokolády
  • 1 čajovú lyžičku masla
  • pomarančovú kôru

Postup:

Vajcia s cukrom vyšľahajte v robote alebo ručným šľahačom do svetlej nadýchanej peny, v závere znížte rýchlosť na minimum a pomaly zašľahajte pomarančovú šťavu aj kôru, mlieko a vanilkový extrakt. V druhej mise preosejte múku, kakao, soľ a kypriaci prášok, sypkú zmes postupne zašľahajte do pripravenej hmoty. Pridajte rozpustené maslo a zapracujte ho opatrne pomocou cukrárskej stierky.

Misu zabaľte do fólie a dajte do chladničky odležať aspoň na 3 hodiny, najlepšie cez noc. Rúru predhrejte na 180 °C a formu na madlenky vymažte maslom. V miske zmiešajte múku a kakao, vymastenú formu touto zmesou mierne poprášte, následne formu presuňte do chladničky na 10 minút.

Do vychladenej formy dávkujte vždy lyžičku a pol cesta, kopček nemusíte uhladiť. Pečte 10 minút, madlenky by mali byť ľahko vypuklé. Na polevu rozpustite pokrájanú čokoládu spoločne s maslom vo vodnom kúpeli a jednotlivé madlenky v nej namáčajte, nakoniec zastrúhajte pomarančovou kôrou a nechajte stuhnúť.

Inšpirujte sa:

ShopSys