• Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyCrumble s jahodami a rebarborou

Crumble s jahodami a rebarborou

Crumble s jahodami a rebarborou

Crumble topping (posýpka):

  • 80 g vychladeného masla
  • 60 g pražených plátkov mandlí
  • 60 g hladkej múky
  • 50 g krupicového cukru
  • štipka soli
  • vanilkový extrakt podľa chuti

Rebarborová náplň:

  • 250 g rebarbory
  • 150 g jahôd
  • 2 lyžice marhuľového džemu
  • 1 lyžica medu
  • 100 g krupicového cukru
  • kôra a šťava z jedného citróna
  • 20 ml grenadínového sirupu
  • pol lyžičky mletého zázvoru

Postup na posýpku:

Nasucho upražené mandle zmiešajte s múkou, soľou, cukrom a vanilkovým extraktom. Pridajte na kocky nakrájané maslo a všetko vypracujte do podoby posýpky.

Postup na náplň:

Očistenú rebarboru nakrájanú na kúsky o veľkosti zhruba 3 cm dajte na plech, posypte cukrom a pokvapkajte grenadínou a krátko zľahka poduste. Nemala by byť príliš uvarená, aby stále držala tvar. Zmäknutú rebarboru posypte zázvorom, pridajte jahody, med, džem, citrónovú kôru a šťavu, zľahka premiešajte a vložte do zapekacej misky. Na rebarboru nasypte crumble – posýpku a dajte zapiecť do rúry pri 180°C po dobu cca 10 minút alebo do zlatista.

TIP: podávajte s vanilkovou zmrzlinou posypanou pistáciami.

Budú sa vám hodiť: