Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Nasucho upražené mandle zmiešajte s múkou, soľou, cukrom a vanilkovým extraktom. Pridajte na kocky nakrájané maslo a všetko vypracujte do podoby posýpky.
Očistenú rebarboru nakrájanú na kúsky o veľkosti zhruba 3 cm dajte na plech, posypte cukrom a pokvapkajte grenadínou a krátko zľahka poduste. Nemala by byť príliš uvarená, aby stále držala tvar. Zmäknutú rebarboru posypte zázvorom, pridajte jahody, med, džem, citrónovú kôru a šťavu, zľahka premiešajte a vložte do zapekacej misky. Na rebarboru nasypte crumble – posýpku a dajte zapiecť do rúry pri 180°C po dobu cca 10 minút alebo do zlatista.
TIP: podávajte s vanilkovou zmrzlinou posypanou pistáciami.