• Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyPolievkyCuketová polievka s hráškom

Cuketová polievka s hráškom

Hlboký tanier SIENA ø 19 cm

Čo si pripraviť:

  • 2 menšie cukety
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • 2 cibule
  • 3 stredné zemiaky
  • 1 petržlen
  • 100 g čerstvého alebo mrazeného hrášku
  • 1,5 l kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • cesnak podľa chuti
  • olej
  • soľ a korenie
  • výhonky mladého hrášku
  • krutóny
Cibuľu nakrájajte nadrobno, cukety, zemiaky, petržlen a zeler na menšie kúsky. Takto pripravenú zeleninu restujte na troche oleja, osoľte, okoreňte, zalejte vývarom a varte do zmäknutia asi 20 minúť. Pridajte hrášok, prelisovaný cesnak a všetko rozmixujte dohladka. Dochuťte soľou a korením. Podávajte s krutónmi a výhonkami mladého hrášku.


Čo pri varení potrebujete?