Domáce cestoviny aj "vlasovky" teraz zvládne každý

Príprava čerstvých cestovín rozličných názvov a tvarov, to je na Apeninskom polostrove po futbale najobľúbenejší „šport“. Cestoviny z marketu s chemickými prísadami? Nie! Domáce sú skrátka domáce a Taliani to dobre vedia. A tiež dobre vedia, že bez kvalitného a spoľahlivého strojčeka na cestoviny to v kuchyni nepôjde. V Tescome sme vyrobili presne taký a k nemu pár vychytávok, s ktorými je výroba poctivých cestovín extra ľahká.

Taliansko od Tescomy!

Okrem mimoriadneho spracovania z dielne, použitých materiálov (nehrdzavejúca oceľ) a originálneho dizajnu je výnimočný svojou presnosťou. Výroba cestovín je s ním precízna. Krájacie valce sú veľmi účinné a pracujú s vysokou presnosťou. „Myslím, že každý Talian by považoval náš výrobok za taliansky,“ vraví s úsmevom hlavný dizajnér Tescomy Ladislav Škoda.

Obsluha? Žiadna veda!

Čo jeho obsluha? Hračka! Strojček jednoducho nastavíte podľa návodu, upevníte svorkou k stolu, medzi valcami pripravíte pláty cesta (nastavíte kolieskom s číselníkom) a podľa toho, na aký druh cestovín máte chuť, zvolíte krájacie valce. A len otáčate kľukou. Žiadna veda! „Okrem obľúbených talianskych cestovín so strojčekom vyrobíte aj vynikajúce rezance do polievky, alebo si dokúpite samostatne predávaný Strojček na „vlasové rezance dodáva Škoda. Pre menej zručných kuchárov máme v ponuke tiež prídavný Podávač na cesto, ktorý vám pri práci uvoľní jednu ruku. Na sušenie hotových cestovín vám neskôr príde vhod praktický a skladný Stojan na sušenie cestovín.

Ako na cesto? Bez obáv, poradíme!

Aby ste si pochutnali na skutočne lahodných talianskych cestovinách, nesmiete podceniť prípravu cesta. Ale bez obáv, aj na to sme mysleli, recepty sú súčasťou balenia vrátane tipov na podávanie „pasty“

Lahôdka, ktorej neodoláte!

Nakoniec pre vás máme skvelý tip: akonáhle si pôjdete strojček DELÍCIA kúpiť, nezabudnite do košíka prihodiť aj ďalší skvelý nápad od TESCOMY – Formy na ravioli a raviolini, lahodné taštičky, ktoré Taliani plnia špenátom, ricottou alebo napríklad parmezánom. Plát cesta pripravíte na našom „pasta makeri“, položíte ho na formu, nasadíte mriežku, do jamky vložíte náplň, prekryjete ďalším plátom cesta a ťahmi valčekom cestoviny vykrojíte. A skvelé ravioli ricotta e spinaci môžete za pár minút servírovať! Pokiaľ sa nebojíte ručnej práce, môžete vyskúšať aj tvorítka na garganelli a gnocchi.

Pozrite sa na ne viac do detailu: