Domáce cestoviny - darček s nádychom nostalgie
Originálnym vianočným darčekom, ktorý nedchne svojou praktickosťou, sú domáce cestoviny. S láskou pripravené polievkové rezance navyše ochutia sviatočnú polievku štipkou nostalgie.

Ako vyrobiť domáce rezance a ďalšie druhy cestovín?
Pripravte si:
- 250 g hladkej múky „semolina“
- 250 g hladkej múky "00"
- 5 vajec
- trochu vlažnej vody
- 100 g hladkej múky na pomúčenie cesta
Semolinu a hladkú múku „00“ premiešajte, pridajte 5 vajec a trochu vlažnej vody a cesto dôkladne spracujte, pokiaľ nebude vláčne, pružné a kompaktné. Na prípravu cesta použite len toľko vody, aby sa cesto po spracovaní nelepilo na prsty, nepoužívajte vychladené vajcia vybraté priamo z chladničky, ale vajcia s izbovou teplotou. Hotové cesto nechajte 20 minút odpočinúť a potom naporciujte na 6 dielov. Každý diel pretiahnite medzi valcami strojčeka a získate plát cesta požadovanej hrúbky. Z neho pretiahnutím medzi krájacími valcami vykrajujte rezance.
NÁŠ TIP: Pre nízko kalorickú variantu základného cesta nahraďte 5 vajec 250 ml vlažnej vody.
Do čoho „pastu“ zabaliť?
Podľa typu cestovín vyberte vhodnú dózu. Na polievkové rezance stačí nižšia, napríklad s objemom 0,5 litra. Sklenené dózy FIESTA vás zaujmú svojou odolnosťou. Výhodou je tiež dobre tesniace bambusové viečko so silikónovým tesnením. Uviažte sviatočné mašle, dozdobte vetvičkou a darček je hotový.

Bez čoho sa nezaobídete:
0













