info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyBez mäsaDomáci čerstvý krémový syr labneh

Domáci čerstvý krémový syr labneh

ReceptyBez mäsa
16. 2. 2023

Krémový syr labneh patrí k národným pokrmom Libanonu. Jeho výroba je veľmi ľahká, jednoducho sa z jogurtu nechá odkvapkať srvátka. Výsledkom je vynikajúci mäkký syr, ktorý sa pyšní vysokým obsahom probiotík, bielkovín, vitamínu A, vápnika a naopak nízkym podielom tuku. Už starí beduíni si labneh obľúbili ako dôležitý zdroj bielkovín. Zaviedli vlastnú sušenú formu, aby im na dlhých cestách vydržal. Dnes má labneh viac podôb, stretnúť sa môžete s guličkami naloženými v olivovom oleji či obalenými v korení a bylinkách. Tradične sa však servíruje v miske, s olivovým olejom, olivami a sušenou mätou či arabským korením Za’atar.

Ingrediencie:

  • 1 kg krémového jogurtu s bio kultúrou
  • olivový olej
  • sušená mäta
  • čierne olivy
  • 1/2 lyžičky soli

Postup:

Do misy Súpravy na prípravu krémového syra DELLA CASA vložte cedník, do neho rozprestrite plátno, ktoré je súčasťou balenia, a nasaďte kruhový rám. Jogurt rozmiešajte so soľou, vložte do plátna, nasaďte veko a nechajte 24 hodín pri izbovej teplote odkvapkať do misy. Akonáhle srvátka odkvape, je syr hotový.

Budú sa vám hodiť: