Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Krémový syr labneh patrí k národným pokrmom Libanonu. Jeho výroba je veľmi ľahká, jednoducho sa z jogurtu nechá odkvapkať srvátka. Výsledkom je vynikajúci mäkký syr, ktorý sa pyšní vysokým obsahom probiotík, bielkovín, vitamínu A, vápnika a naopak nízkym podielom tuku. Už starí beduíni si labneh obľúbili ako dôležitý zdroj bielkovín. Zaviedli vlastnú sušenú formu, aby im na dlhých cestách vydržal. Dnes má labneh viac podôb, stretnúť sa môžete s guličkami naloženými v olivovom oleji či obalenými v korení a bylinkách. Tradične sa však servíruje v miske, s olivovým olejom, olivami a sušenou mätou či arabským korením Za’atar.
Do misy Súpravy na prípravu krémového syra DELLA CASA vložte cedník, do neho rozprestrite plátno, ktoré je súčasťou balenia, a nasaďte kruhový rám. Jogurt rozmiešajte so soľou, vložte do plátna, nasaďte veko a nechajte 24 hodín pri izbovej teplote odkvapkať do misy. Akonáhle srvátka odkvape, je syr hotový.