info text

Domáci jablkový džem

Domáci jablkový džem

Ako na domáci jablkový džem? Máte chuť na domácu jablkovú marmeládu? Je to ľahké, keď budete postupovať podľa nášho receptu.
 

Pripravte si:

  • 1,5 kg jabĺk
  • 500 g želírovacieho cukru 3:1
  • 1 menšiu škoricu
  • 2 ks badiánu
  • 3 ks klinčeka

Postup:

Ako vyrobiť domáci jablkový džem? Jablká aj so šupkou nakrájajte na kúsky  a položte na plech na pečenie. Pečte v predhriatej rúre  na 170 °C po dobu cca 20 minút  alebo do momentu zmäknutia.
Upečené jablká  rozmixujte dohladka. Zmes nalejte do hrnca, pridajte cukor, korenie a varte cca 10 minút do momentu zhustnutia.
Horúcim džemom naplňte pripravené poháre, zaskrutkujte ich, otočte dnom hore a nechajte vychladnúť.

 NÁŠ TIP: Jablká na džem môžete tiež olúpať, nie je to však potrebné, pretože šupka obsahuje prírodný pektín, ktorý slúži na zahustenie a správnu konzistenciu marmelády, džemu alebo rôsolov.     


Čo na prípravu džemu využijete: