Dubajská čokoláda
Luxusný chuťový zážitok, ktorý si zvládnete pripraviť aj doma
Dubajská čokoláda dobýva právom svet. Tento sladký skvost s puncom exotiky kúpite v rôznych kvalitách a chutiach, ktoré sa líšia podľa použitých surovín aj spôsobu spracovania. Pokiaľ chcete mať istotu a dopriať si tú najčistejšiu verziu bez kompromisov, skúste ju pripraviť doma. Možno vás prekvapí, aké ľahké to je. A výsledok? Úplne neodolateľný!

Ingrediencie na 6 tyčiniek:
- 45 g rezancov kadayif (dostupný v cukrárskych potrebách)
- 200 g čokolády (najlepšie cukrárske čokoládové kôstky, ale možno použiť aj bežnú tabuľku čokolády)
- 150 g pistáciovej pasty (pri výbere sledujte podiel pistácií, k dostaniu sú rôzne koncentrácie)
- 1 lyžička sezamovej pasty tahini

Postup:
Najskôr rozpustite čokoládu vo fondue. Akonáhle bude tekutá, znížte ohrev na prvý stupeň, fondue ju bude udržiavať rozpustenú.
Silikónovou mašlovačkou dôkladne vytrite čokoládou dno a vnútorné strany formičky. Vložte ju na 10 minút do mrazničky. Rovnako pokračujte so všetkými formičkami. Fondue nevypínajte, čokoládu budete ešte potrebovať.
Medzitým si v mise pripravte náplň. Zmiešajte vidličkou pistáciovú pastu, tahini a tenké chrumkavé rezance kadayif. Kúpiť ich môžete vo forme cesta, pokrájať a orestovať s trochou masla, alebo už opražené, čo vám ušetrí prácu.
Vytiahnite z mrazničky formičky so stuhnutou vrstvou čokolády a lyžičkou do nich vložte náplň, uhlaďte a nakoniec zalejte rozpustenou čokoládou. Dajte na 30 minút stuhnúť do chladničky.
NÁŠ TIP: Sladkosť domácej dubajskej čokolády sa odvíja od toho, akú čokoládu a pistáciovú pastu použijete. Pre menej sladký variant môžete použiť horkú čokoládu a 100% pistáciovú nesladenú pastu.
Pistáciovú pastu si môžete vyrobiť aj doma podľa návodu na našom blogu.
Silikónovou mašlovačkou dôkladne vytrite čokoládou dno a vnútorné strany formičky. Vložte ju na 10 minút do mrazničky. Rovnako pokračujte so všetkými formičkami. Fondue nevypínajte, čokoládu budete ešte potrebovať.
Medzitým si v mise pripravte náplň. Zmiešajte vidličkou pistáciovú pastu, tahini a tenké chrumkavé rezance kadayif. Kúpiť ich môžete vo forme cesta, pokrájať a orestovať s trochou masla, alebo už opražené, čo vám ušetrí prácu.
Vytiahnite z mrazničky formičky so stuhnutou vrstvou čokolády a lyžičkou do nich vložte náplň, uhlaďte a nakoniec zalejte rozpustenou čokoládou. Dajte na 30 minút stuhnúť do chladničky.
NÁŠ TIP: Sladkosť domácej dubajskej čokolády sa odvíja od toho, akú čokoládu a pistáciovú pastu použijete. Pre menej sladký variant môžete použiť horkú čokoládu a 100% pistáciovú nesladenú pastu.
Pistáciovú pastu si môžete vyrobiť aj doma podľa návodu na našom blogu.

Čím sa vybaviť na dubajskú čokoládu:
Videopostu, podľa ktorého si na dubajskej čokoláde pochutíte aj vy:
0













