info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyFrancúzsky jablkový koláč

Francúzsky jablkový koláč

Francúzsky jablkový koláč


Ingrediencie: 

  • 4 väčšie jablká
  • 3 lyžice tmavého rumu
  • 2 vajcia
  • 150 g polohrubej múky
  • 115 g mletého cukru
  • 8 lyžíc rozpusteného masla
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
 Postup: 
Jablká pomocou Lúpača a krájača na jablká HANDY nakrájajte na plátky, vložte do misy a zalejte rumom. Nechajte chvíľu nasiaknuť. Medzitým do peny ušľahajte vajcia s cukrom, za stáleho miešania prilejte vanilkový extrakt a rozpustené maslo. Na záver zapracujte múku s práškom do pečiva a štipku soli. Do vymastenej a vysypanej formy nalejte cesto, naň navrstvite v rume naložené jablká, zľahka ich do cesta zatlačte a všetko polejte zvyškom alkoholu z misy. Pečte 50 – 60 minút na 180 °C.
 

Bez čoho sa nezaobídete: