• Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Frittata s cuketou

ReceptyBez mäsa
16. 3. 2024
Panvica PRESIDENT ø 24 cm

Suroviny:

• 6 vajec
• 50 ml mlieka
• 100 g parmezánu
• 1 malá cibuľa
• 1 malá cuketa
• soľ a korenie
• muškátový oriešok
• 1 lyžica olivového oleja
• hrsť rukoly
 

Postup:

Rúru zahrejte na 180 °C. V mise rozmiešajte vajce s mliekom, pridajte jemne nastrúhaný parmezán, osoľte,
okoreňte a pridajte štipku muškátového oriešku. Vzniknutú zmes dobre premiešajte. V stredne veľkej panvici vhodnej do rúry rozohrejte lyžicu oleja, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Tu opekajte, pokiaľ nezosklovatie. Potom pridajte na drobné kocky nakrájanú cuketu, krátko opečte. Na rovnomerne rozprestretý základ v panvici nalejte vaječnú zmes, ktorú nechajte zapekať na panvici asi 4 minúty. Panvicu presuňte do rozohriatej rúry a frittatu nechajte dopiecť zhruba 5–6 minút pod horným ohrevom. Naservírované porcie dozdobte rukolou.

NÁŠ TIP: Do frittaty môžete pridať akúkoľvek inú prísadu. Napríklad papriku, paradajky, špenát, pór alebo obľúbený druh syra.


Bude sa vám hodiť: