Halloweenske príšerky s tekvicovým maslom
Máte chuť vyskúšať niečo nové? Nevšedné maslo z pečenej tekvice a opražených vlašských orechov spestrí vaše raňajky, desiate aj sladké krémy do dezertov. Recept je jednoduchý a nie je treba dodržiavať úplne presný pomer ingrediencií, spoľahnite sa na svoje chuťové bunky a vytvorte si svoje vlastné tekvicové maslo. Pochutnajú si na ňom aj vegáni a alergici na laktózu – živočíšnu zložku v ňom totiž nenájdete.

Tekvicové maslo
- 2 hrnčeky pyré z pečenej tekvice
- 1 hrnček vlašských orechov
- 2 lyžičky škorice
- 1 lyžička rozdrveného klinčeku
- ¼ lyžičky muškátového oriešku
- 4 lyžice medu
Ako podávať?
Tekvicové maslo chutí najlepšie s čerstvým pečivom alebo opečenými toastami. Použiť ho ale môžete ako surovinu do krémov – stačí vyšľahať s mascarpone alebo syrom krémového typu, dosladiť a ozdobiť ním muffiny alebo použiť do tekvicového cheesecaku.
Halloweenský TIP na príšerkové tortičky
- muffiny alebo tortičky „cupcakes“
- ½ hrnčeka tekvicového masla
- 1 téglik mascarpone
- med, sirup alebo cukor na dosladenie
- marcipán
- cukríky typu Tic Tac
- oblátková trubička
- potravinárske farbivo
0









