info text

Jahodová panna cotta

Formičky na panna cottu nerezové GrandCHEF, 4 ks - obrázok

Ingrediencie:

Na 4 porcie:
  • 400 ml 33% smotany
  • 120 ml mlieka
  • 90 g kryštálového cukru
  • 6 g plátkovej želatíny
  • vanilkový extrakt

Postup:

Želatínu namočte do studenej vody.

Medzitým zahrievajte v rajnici mlieko so smotanou po dobu 3 minút. Pridajte cukor, vanilkový extrakt podľa chuti a za stáleho miešania priveďte do varu.

Dajte bokom a primiešajte želatínu zbavenú vody vytlačením. Želatínu dôkladne rozmiešajte a nechajte rozpustiť.

Zmes nalejte do formičiek a dajte vychladiť najmenej na 6 hodín do chladničky. Panna cotta výborne chutí s omáčkou z ľahko povarených jahôd, cukru a citrónovej šťavy.

Pre jednoduchú prípravu: