Jahodová panna cotta

Ingrediencie:
Na 4 porcie:- 400 ml 33% smotany
- 120 ml mlieka
- 90 g kryštálového cukru
- 6 g plátkovej želatíny
- vanilkový extrakt
Postup:
Želatínu namočte do studenej vody.
Medzitým zahrievajte v rajnici mlieko so smotanou po dobu 3 minút. Pridajte cukor, vanilkový extrakt podľa chuti a za stáleho miešania priveďte do varu.
Dajte bokom a primiešajte želatínu zbavenú vody vytlačením. Želatínu dôkladne rozmiešajte a nechajte rozpustiť.
Zmes nalejte do formičiek a dajte vychladiť najmenej na 6 hodín do chladničky. Panna cotta výborne chutí s omáčkou z ľahko povarených jahôd, cukru a citrónovej šťavy.
Medzitým zahrievajte v rajnici mlieko so smotanou po dobu 3 minút. Pridajte cukor, vanilkový extrakt podľa chuti a za stáleho miešania priveďte do varu.
Dajte bokom a primiešajte želatínu zbavenú vody vytlačením. Želatínu dôkladne rozmiešajte a nechajte rozpustiť.
Zmes nalejte do formičiek a dajte vychladiť najmenej na 6 hodín do chladničky. Panna cotta výborne chutí s omáčkou z ľahko povarených jahôd, cukru a citrónovej šťavy.
Pre jednoduchú prípravu:
0













