Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Na masle a olivovom oleji nechajte zosklovatieť šalotku, pridajte nasekaný cesnak a všetko premiešajte. Pridajte krúpy, restujte cca 1 minútu, prilejte víno, premiešajte a po chvíli prilejte vývar. Varte zľahka za občasného premiešania po dobu cca 30 minút (al dente). Krúpy absorvujú všetku tekutinu. Medzitým si pripravte pesto alebo podľa chuti pridajte už hotové. Očistené listy mladej žihľavy a medvedieho cesnaku vložte do mixéra. Pridajte syr, časť oleja a všetko rozmixujte nahrubo, prilejte zvyšný olej, osoľte, okoreňte a ešte raz krátko rozmixujte. Tak vznikne pesto. Ku krúpam pridajte pesto, mascarpone a dôkladne premiešajte. Dochuťte citrónovou šťavou, soľou a korením.