Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Holandskú omáčku pripravte vo vodnom kúpeli. Voda v hrnci sa musí držať tesne pod bodom varu, nesmie sa variť. Na hrniec dajte sklenenú misu a pridajte do nej žĺtky s vodou. Vody musí byť toľko, koľko je žĺtkov, tzn. na 2 žĺtky použite cca 3 lyžice vody. Potom pridajte horčicu a postupne rozpustené maslo. Omáčku miešajte nad parou zhruba 2–3 minúty, pridajte soľ, korenie a citrónovú šťavu. Hladko vyšľahaná omáčka je hotová a pripravená na servírovanie.
Na dochystanie kompletného chodu si prichystajte špargľu. Tú očistite, odkrojte konce a uvarte ju v hrnci s vriaciou osolenou vodou na 2–3 minúty. Sceďte ju. V druhom hrnci uvarte zemiaky. Špargľu so zemiakmi servírujte na tanieri preliate holandskou omáčkou. Pripravené jedlo dozdobte podľa chuti plátkami prosciutta alebo parmskej šunky, prípadne zastreným vajcom. Zemiaky posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.