Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Zmäknuté maslo, cukor, žĺtok, citrónovú kôru a soľ našľahajte pomocou metly na miesenie. Postupne vlejte citrónovú šťavu a za stáleho šľahania zapracujte. Pridajte preosiatu múku s kypriacim práškom a rýchlo vypracujte cesto. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a vložte na hodinu do chladničky. Cesto vyvaľkajte do veľkosti formy na pečenie a formu ním vyložte. Okraje zarovnajte a dajte ju do chladničky. Zo zvyšného cesta vykrojte radlom alebo nožom pásiky pre mriežku a tiež ich vychlaďte. Očistenú rebarboru nakrájanú na kúsky o veľkosti zhruba 3 cm položte na plech a posypte cukrom. Nechajte 10 minút zmäknúť v rúru vyhriatej na 180 °C. Jahody nakrájajte na kúsky, premiešajte so zmäknutou rebarborou, škrobom a touto zmesou naplňte formu s cestom. Na povrchu koláča vytvorte mriežku pomocou vychladených pásikov, potrite rozšľahaným vajcom, medzi mriežku rozdeľte maslo a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C po dobu cca 35 minút. Po upečení posypte práškovým cukrom a nechajte cca 3 hodiny chladnúť.