Ingrediencie:
2 porcie
250 ml zeleninového vývaru
125 ml kokosového mlieka
2 ks avokáda
20 ml oleje
2 strúčiky cesnaku
2 ks zemiakov
1 lyžička achiote pasty
1 biela cibuľa
Štipka rímskeho kmína, mletého
Olivový (avokádový) olej na pokvapkanie
Lístky koriandru, nasekané
Čili podľa chuti
Limetková šťava podľa chuti
Soľ, korenie
Postup:
- V hrnci zahrejte olej, pridajte nadrobno krájanú cibuľu, nasekaný cesnak, kmín a achiote pastu. Restujte cca 2 minúty.
- Pridajte na kocky nakrájané zemiaky a restujte ďalšie cca 2 minúty. Prilejte vývar, kokosové mlieko a varte do zmäknutia zemiakov.
- Pomocou tyčového mixéru rozmiešajte polievku do hrubšej konzistencie. Mala by byť krémová s kúskami zemiakov. Dochuťte soľou, korením, limetkovou šťavou a čili.
- Servírujte pokvapkané olejom a posypané koriandrovými lístkami.
Môže sa vám hodiť: