Úvodná strana/TESCOMA blog/Recepty/Sladké dobroty/Májové maškrtenie. Oslaďte si najromantickejší mesiac v roku ;-)
Májové maškrtenie. Oslaďte si najromantickejší mesiac v roku ;-)

Makrónky
Na 21 makróniek budete potrebovať:- sneh z 1 väčšieho bielka
- cukrový rozvar (55 g cukru a 15 ml vody)
- 55 g práškového cukru
- 55 g mandľovej múky
- Potravinárske farbivo
Náplne:
(množstvo jednej náplne odpovedá 21 makrónkam)
Ovocná
- 80 g mascarpone,
- 10 g zmäknutého masla,
- 80 g ovocnej marmelády (napr. malinovej),
- 1 lyžicu práškového cukru
- 50 g masla,
- 60 g práškového cukru,
- 3 lyžice smotany na šľahanie,
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 50 ml smotany na šľahanie,
- 65 g horkej čokolády,
- 10 g masla,
- 1 lyžička cukru
Viete, že...
Makrónky prapôvodne pochádzajú z Talianska? Do Francúzska ich so sebou priviezli dvorní talianski kuchári Kataríny Medicejskej, keď sa v roku 1533 vydávala za Henricha II. Francúzskeho.

Čerešňová limonáda
Budete potrebovať- 3 šálky odkôstkovaných čerešní
- 2 limetky
- 6 šálok vody
- 1/2 šálky krištáľového cukru nebo medu
- ľad, plátky limetky a čerešne ako dekoráciu

Torta Sacher
"Sacher" je jednou z najznámejších a najoceňovanejších čokoládových sladkosti na svete. Pochádza z Rakúska a za svoj názov vďačí rovnomennému viedenskému cukrárovi Franzovi Sacherovi, ktorý ho prvýkrát predstavil vo Viedni v roku 1832.Ingrediencie pre formu s priemerom 20 cm:
- 75 g 55% horkej čokolády,
- 3 vajcia, 65 g masla,
- 20 g práškového cukru,
- 1 g soli,
- 1 vrecko vanilkového prášku,
- 90 g krupicového cukru,
- 65 g hladkej múky,
- 50 g marhuľového džemu,
- trocha masla a múky na vytretie a vysypanie formy
- 250 ml smotany,
- 375 g 55% horkej čokolády
Pripravte si ganache: smotanu priveďte v hrnci do varu, pridajte nalámanú čokoládu a dôkladne premiešajte, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Následne naneste ganache na celý povrch torty. Dajte vychladiť na aspoň 20 minút. Nakrájanú tortu podávajte so šľahačkou.
Čo budete potrebovať:
0












