Mostaccioli

Ingrediencie:
- 500 g hladkej múky
- 200 g práškového cukru
- 200 g medu
- 100 g mlieka alebo vody
- 50 g rastlinného oleja
- 100 g olúpaných mandlí
- kôra z 1 pomaranča
- 30 g horkého kakaa
- 1 PL perníkového korenia
- 8 g prášku do pečiva
- 500 g horkej čokolády
Postup:
V miske zmiešajte múku, cukor, kakao, nasekané mandle, prášok do pečiva a pomarančovú kôru. Postupne pridávajte med, olej a mlieko. Miešajte, kým nevznikne hladké nelepivé cesto. Cesto vyvaľkajte na ľahko pomúčenom povrchu na hrúbku asi 1 cm a pomocou vykrajovača diamant vykrajujte sušienky. Tie preložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre predhriatej na 180°C po dobu 12–15 minút. Sušienky by mali byť prepečené, avšak mäkké uprostred. Na čokoládovú polevu rozpustite horkú čokoládu vo vodnom kúpeli. Vychladnuté sušienky namáčajte do rozpustenej čokolády a nechajte ich stuhnúť na mriežke.
Inšpirujte sa:
0






















