Mrkvové veterníky

Pripravte si mrkvové veterníčky, po ktorých sa len zapráši a zvládnete ich vďaka šikovnému vykrajovaču pripraviť takmer bez práce.
Budete potrebovať:
• 150 g nastrúhanej mrkvy• 100 g masla
• 200 g špaldovej múky
• 2 lyžice kyslej smotany
• slivkový lekvár
• štipka soli
• kypriaci prášok do pečiva
Postup:
Do misy nastrúhajte mrkvu, vytlačte šťavu a pridajte múku s kypriacim práškom, smotanu, soľ, zmäknuté maslo a vypracujte cesto. Zabaľte do fólie a dajte aspoň na hodinu do chladničky. Cesto vyvaľkajte na tenký plát, vykrojte požadované tvary a naplňte lekvárom. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 10 minút.S veterníkmi vám jednoznačne pomôžu:
0













