Nátierkový národ?

Či už chystáte desiatu deťom alebo len máte chuť na niečo dobré a rýchle a premýšľate nad netradičnými jednohubkami a chlebíčkami, dobrá nátierka príde vhod. A my Slováci sme v tomto obore šampióni. Nielen, že vieme kadečo vyrobiť, ako sa ukázalo napríklad pri nedostatku rúšok, ale tiež sme mimoriadne vynaliezaví v kuchyni :-). Prinášame vám tipy na pár menej tradičných nátierok, ktoré zvládne každý a budú sa hodiť na každú príležitosť:

Vajíčková nátierka z domáceho krémového syra
• 4 natvrdo uvarené vajíčka • 1 menšia cibuľa • 150 g krémového syra • 100 g zmäknutého masla • 50 g korenených uhoriek Gherkins • 1 lyžička horčice • soľ, korenieCibuľu a uhorky nakrájajte na kocky, pridajte maslo, domáci krémový syr, horčicu a všetko premiešajte. Do zmesi zapracujte nadrobno nakrájané vajíčka, dochuťte soľou a korením. Podávajte ozdobené natvrdo vareným vajíčkom, na rovnaké kolieska či mesiačiky vám ho pomôže nakrájať Krájač na vajíčka multifunkčný PRESTO.

Nátierka zo sušených rajčín a fazúľ
• 150 g domáceho krémového syra • 80 g červených varených fazúľ • 40 g sušených rajčín • 40 g cibule • 1 strúčik cesnaku • soľ, korenie • 1 lyžica nasekanej bazalkyFazule, rajčiny, cibuľu a cesnak vložte do Strunového sekáčika HANDY a ťahom struny nasekajte všetko najemno. Primiešajte krémový syr, bazalku, dochuťte soľou a korením.

Syrové domáce čerstvé maslo s bazalkou a sušenými rajčinami
Maslo: • 250 ml 33% smotany na šľahanie. • 1 lyžica kyslej smotany • štipka soliV Nádobe na prípravu masla DELLA CASA šľahajte obe smotany intenzívnejšie asi 2 minúty. Ako náhle disk na šľahanie začne klásť odpor, v nádobe vzniklo maslo. Cediacim otvorom zlejte cmar, nádobu otvorte, dolejte 100 ml studenej vody a osoľte. Krátkym šľahaním znova premiešajte, na záver zlejte vodu so zvyškom cmaru.
Do 100 g masla pridajte 10 lístkov bazalky, 2 lyžice strúhaného parmezánu, 1 lyžicu najemno sekaných sušených rajčín a soľ.

Domáce čerstvé maslo s príchuťou Stredomoria
Maslo: • 250 ml 33% smotany na šľahanie. • 1 lyžica kyslej smotany • štipka soliV Nádobe na prípravu masla DELLA CASA šľahajte obe smotany intenzívnejšie asi 2 minúty. Ako náhle disk na šľahanie začne klásť odpor, v nádobe vzniklo maslo. Cediacim otvorom zlejte cmar, nádobu otvorte, dolejte 100 ml studenej vody a osoľte. Krátkym šľahaním znova premiešajte, na záver zlejte vodu so zvyškom cmaru.
Do 100 g masla pridajte 70 g čiernych olív bez kôstok nasekaných najemno, 1 lyžicu strúhanej pomarančovej kôry a soľ.
0









