• Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyBez mäsaOmáčka so sušených paradajok s cestovinami

Omáčka so sušených paradajok s cestovinami

ReceptyBez mäsa
18. 5. 2022
Omáčka so sušených paradajok s cestovinami

Ingrediencie:

  • 250 g cestovín tagliatelle
  • 300 g paradajkovej passaty
  • 30 g sušených paradajok
  • 20 ks čiernych olív
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica kapary
  • chilli paprička podľa chuti
  • čerstvá bazalka
  • syr pecorino podľa chuti
  • soľ, korenie

Postup:

Cestoviny uvarte podľa návodu, sceďte a časť vody ponechajte bokom. Na panvici rozohrejte olej, pridajte cesnak krájaný na plátky, chilli papričku na kocky a krátko orestujte. Prilejte paradajkovú passatu, nasekané kapary, sušené paradajky, prekrojené olivy a omáčku povarte cca 5 minút. Pokiaľ je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody z uvarených cestovín. Hotové cestoviny premiešajte s omáčkou, posypte nastrúhaným syrom pecorino, lístkami bazalky a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
 

Budú sa vám hodiť: