Omáčka so sušených paradajok s cestovinami

Ingrediencie:
- 250 g cestovín tagliatelle
 - 300 g paradajkovej passaty
 - 30 g sušených paradajok
 - 20 ks čiernych olív
 - 3 lyžice olivového oleja
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 1 lyžica kapary
 - chilli paprička podľa chuti
 - čerstvá bazalka
 - syr pecorino podľa chuti
 - soľ, korenie
 
Postup:
Cestoviny uvarte podľa návodu, sceďte a časť vody ponechajte bokom. Na panvici rozohrejte olej, pridajte cesnak krájaný na plátky, chilli papričku na kocky a krátko orestujte. Prilejte paradajkovú passatu, nasekané kapary, sušené paradajky, prekrojené olivy a omáčku povarte cca 5 minút. Pokiaľ je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody z uvarených cestovín. Hotové cestoviny premiešajte s omáčkou, posypte nastrúhaným syrom pecorino, lístkami bazalky a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
 
Budú sa vám hodiť:
0













