Oriešky z dutého cesta

Ingrediencie na svetlé oriešky:
(dávka asi na 100 celých orieškov)- 165 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 100 g masla
- 70 g mletých orechov
- 1 malé vajce
Ingrediencie na tmavé oriešky:
(dávka asi na 100 celých orieškov)- 155 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 100 g masla
- 70 g mletých orechov
- 10 g kakaa
- 1 malé vajce
Všetky suroviny premiešajte a vypracujte hladké cesto. Nechajte ho najmenej 2 hodiny odležať v chladničke. Vymastené formičky naplňte zhruba do polovice cestom a pečte v rúre pri 180 ˚C cca 8 minút.
Všetky suroviny premiešajte a vypracujte hladké cesto. Nechajte ho najmenej 2 hodiny odležať v chladničke. Vymastené formičky naplňte zhruba do polovice cestom a pečte v rúre pri 180 ˚C cca 8 minút.
Karamelový krém
Ingrediencie:
- 150 g masla
- 120 g skaramelizovaného Salka
Svetlý krém
Ingrediencie:
- 150 g masla
- 120 g Salka
Šľahajte maslo, pokiaľ nezbelie. Po malých dávkach do neho zašľahávajte Salko. Pomocou zdobiaceho vrecka naplňte oriešky krémom a zlepte k sebe.
Šľahajte maslo, pokiaľ nezbledne. Po malých dávkach do neho zašľahávajte skaramelizované Salko. Pomocou zdobiaceho vrecka naplňte oriešky krémom a zlepte k sebe.
S receptom vám pomôžu
0












