Plnená zemiaková kaša podľa Marie Baťovej
Zaečená kaša s hríbikovou omáčkou využíva miestne dostupné suroviny. Bezmäsité jedlo sme pripravili podľa doteraz nepublikovaného receptu Marie Baťovej.

Budete potrebovať:
- • 2 kg zemiakov
- 600 g hríbov
- 300 ml mlieka
- 30 g + 50 g masla + na vymastenie formy
- 2 cibule
- muškátový oriešok podľa chuti
- zelená petržlen na posypanie
- soľ a korenie
Ako na to:
Hríby nasekajte na malé kúsky a spolu s cibuľou nakrájanou nadrobno orestujte na masle do suchšej konzistencie.
Uvarené zemiaky prepasírujte a premiešajte s horúcim mliekom a maslom. Dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Zapekaciu misu vytrite maslom a 3/4 kaše rozotrite do misy, navrch dajte hríbovú zmes. Zostávajúcu kašu vložte do zdobiaceho vrecka a naneste v tvare mriežky. Zapečte do momentu zozlatnutia. Na záver posypte sekanou petržlenovou vňaťou.
Uvarené zemiaky prepasírujte a premiešajte s horúcim mliekom a maslom. Dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Zapekaciu misu vytrite maslom a 3/4 kaše rozotrite do misy, navrch dajte hríbovú zmes. Zostávajúcu kašu vložte do zdobiaceho vrecka a naneste v tvare mriežky. Zapečte do momentu zozlatnutia. Na záver posypte sekanou petržlenovou vňaťou.
Bude sa vám hodiť:
0













