• Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa
Úvodná stranaTESCOMA blogInšpirácie a nápadyVarenie a pečeniePoctivý domáci bochník alebo chrumkavý "toasťák"? Vieme ako na ne!

Poctivý domáci bochník alebo chrumkavý "toasťák"? Vieme ako na ne!

Domáci je predsa najlepší!

Poznáte to. Na pohľad nič moc, chuť mdlá. A druhý deň, môžete s priemyselne vyrábaných chlebom z obchodu plným éčok a prídavných látok akurát tak podložiť stôl. To naštve. Je čas na zmenu, je čas na zdravý domáci chlieb! Pekáreň za stovky eur? Nie, nie, tú s naším košíkom na domáci chlieb alebo keramickou formou na domáci toastový chlieb nepotrebujete.
Košík s miskou na domáci chlieb TESCOMA DELLA CASA
Design centrum Tescomy vyvinulo unikátnu vychytávku za super cenu, s ktorou upečiete voňavučký chlieb s krásnou kôrkou v priebehu necelých troch hodín. „Keď sa povie domáci chlieb, väčšina ľudí si myslí, že je to prácne, časovo náročné a drahé. Nie je to pravda,“ hovorí dizajnér Tescomy a autor košíka s miskou Martin Koval. „S naším košíkom je príprava chleba jednoduchá, relatívne rýchla a hlavne máte istotu, že nejete nebezpečné chemikálie,“ vymenúva plusy autor výrobku.
Košík s miskou na domáci chlieb TESCOMA DELLA CASA

Získa tvar aj typický povrch!

Že zvládnete upiecť domáci chlieb aj bez moderných pomôcok? Áno, veríme vám. Ale nedosiahnete jeden podstatný efekt: chlieb nebude mať svoj typický tvar a povrch. A práve to dokáže košík z línie DELLA CASA. „Navyše sa v košíku skráti aj doba kysnutia,“ pripomína ďalšiu výhodu Martin Koval.

Ako teda začať? Pripravíte cesto, hmotu vložíte do košíka, prikryjete, počkáte dve hodiny, než cesto vykysne, a potom jednoducho presuniete bochník na plech a vložíte do rúry. Stačí upiecť, nechať vychladnúť a hotovo!
Košík s miskou na domáci chlieb TESCOMA DELLA CASA - postup


Vyladené recepty od našich kuchárov!

Nie všetci si potrpia na klasický chlieb z bielej múky, to dobre vieme. Preto košík dodávame s receptami vrátane návodu na poctivý chlebový kvások. Upečiete si tak akýkoľvek chlieb, ktorý máte radi: žitno-pšeničný, s kváskom alebo bez, celozrnný, so slnečnicovými, sezamovými a dyňovými semienkami, sušenými rajčinami, orechmi alebo bylinkami.
A jeden dobrý tip na záver: či je chlieb správne prepečený, spoznáte poklopkaním na spodnú časť upečeného bochníka. Správne prepečený chlieb bude vydávať dutý zvuk. Pokiaľ chlieb prepečený nie je, dajte ho na niekoľko minút späť do rúry a dopečte.
 

Pre tých, ktorí nedajú dopustiť ani na toasty a sendviče sme navyše rozšírili líniu keramických foriem o výrobok, s ktorým upečiete snáď najlepší toastový chlieb, aký si viete predstaviť. Zvládne nielen skvelo chutiaci a dokonale prepečený toastový chlieb, ale napríklad aj sladký banánový chlieb. Veko keramickej formy je vybavené výstupkami, ktoré do hornej časti pečiva odtlačia reliéf pre ľahké krájanie rovnako veľkých kúskov. Glazúra má prirodzene antiadhézne vlastnosti, upečený chlieb z formy ľahko vyklopíte. Súčasťou výrobku sú samozrejme aj pôvodné recepty. 
Keramická forma na toastový chlieb DELÍCIA