• Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Polievka je základ

ReceptyPolievky
11. 2. 2020
Polievka TESCOMA
Viete prečo jesť polievky? Pretože v sychravom počasí krásne zahrejú na tele aj na duši a pretože sú plné minerálnych látok, vlákniny a bielkovín. Zvlášť kurací či hovädzí vývar dodá silu a zaženie nachladnutie, krémová polievka zase skvele zasýti. A keďže sa krémové polievky tešia stále väčšej obľube, zamilujete si aj nový Polievkovar s mixérom PRESIDENT. Rozmixuje suroviny a uvarí vynikajúcu hustú polievku stlačením jedného tlačidla. Presvedčte sa sami pri troch receptoch, ktoré jednoducho musíte vyskúšať!
Polievka TESCOMA 2

Polievka z červenej repy a jabĺk

• 700 ml zeleninového vývaru alebo vody
• 350 g červenej repy
• 200 g jabĺk
• 150 ml smotany
• 100 g zemiakov
• 80 g cibule
• 2 ks bobkového listu
• štipka mletej rímskej rasce
• citrónová šťava podľa chuti
• vetvička tymianu
• soľ, korenie
• kôpor na ozdobu 


Červenú repu, olúpané jablká, zemiaky a cibuľu nakrájajte na menšie kúsky a nasypte do polievkovaru PRESIDENT. Pridajte tymian, soľ, korenie, bobkový list a rímsku rascu, všetko zalejte vývarom alebo vodou a spustite program „krémové polievky“. Po uvarení dochuťte citrónovou šťavou, podávajte preliate smotanou a posypané kôprom.
Polievka TESCOMA 3

Kukuričná polievka so špenátom

• 700 ml zeleninového vývaru alebo vody
• 400 g kukurice (môže byť aj mrazená)
• 100 g zemiakov
• 100 g cibule
• 100 ml 33% smotany
• 80 g póru
• 80 g mrkvy
• 60 g mrazeného špenátu
• chilli, tymian, soľ a korenie podľa chuti

Kukuricu, prekrojené zemiaky, cibuľu, pór, mrkvu nakrájanú nadrobno, chilli, tymian, soľ a korenie podľa chuti – všetko vsypte do Polievkovaru PRESIDENT. Prilejte vývar alebo vodu a zapnite program „krémové polievky“. Na záver po uvarení vložte do polievky kúsky natrhaného špenátu, rozrieďte smotanou a nechajte prehriať.
TIP: pre výraznejšiu chuť polievky môžete všetku zeleninu najskôr orestovať na masle, potom vložiť do polievkovaru a pokračovať v príprave.
Polievka TESCOMA 4

Karmínový boršč

• 600 g bravčového pleca
• 600 g hovädzej kližky
• 200 g červenej repy
• 200 g mrkvy
• 100 g zeleru
• 100 g cibule
• 100 g údenej slaniny
• 50 g hlávkovej kapusty
• 5 paradajok
• 5 guľôčok nového korenia
• 3 bobkové listy
• 1 citrón alebo jablčný ocot
• kyslá smotana na servírovanie
• cukor podľa chuti
• čerstvý kôpor
• soľ, korenie

Do hrnca vložte mäso, zalejte vodou, pridajte bobkové listy, nové korenie, soľ a korenie. Varte asi 30 minút. Pokiaľ sa mäso varí, nakrájajte údenú slaninu a na panvici na nej orestujte nakrájanú cibuľu, zeler a mrkvu. Uvarené mäso vyberte a rozdeľte na menšie kúsky. Vývarom z mäsa zalejte zeleninu, ku ktorej ste pridali na kocky nakrájanú repu a všetko varte domäkka. K vývaru so zeleninou pridajte nastrúhanú kapustu, nakrájané paradajky a varte asi 15 minút. Kúsky mäsa vložte do polievky a krátko povarte. Hotovú polievku dochuťte citrónovou šťavou alebo octom a cukrom. Podávajte s kyslou smotanou a nasekaným kôprom.