info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Potápky

Potápky

Ingrediencie:

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g kryštálového cukru
  • 150 g masla
  • 20 g droždia
  • 3 polievkové lyžice mlieka
  • 1 citrón (kôra)

Cukrovanie:

  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

Na doske vypracujte cesto. Do preosiatej múky vytvorte jamku, do nej pridajte droždie, cukor a teplé mlieko, následne pridajte zmäknuté maslo a citrónovú kôru. Z vypracovaného cesta vytvorte bochníčky a tie vložte do hrnca so studenou vodou. Bochníky sú vykysnuté, hneď ako vyplávajú na hladinu (čo bude trvať asi 2 hodiny). Pripravte si tukom vymastený pekáčik, vyskladajte ho potápkami a dajte piecť. Pečte dozlatista v rúre predhriatej na 180 °C približne 25 minút. Ešte teplé potápky obaľte v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Budú sa vám hodiť: