info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyBez mäsaPravá talianska pizza margherita

Pravá talianska pizza margherita

Pizza Margherita


Čo si pripraviť:

  • 560 g pizza múky
  • 140 g semolinovej múky
  • 7 g čerstvých kvasníc
  • 35 g olivového oleja
  • 490 g vlažnej vody
  • 11 g soli

Návod:

Všetky ingrediencie zmiešajte a vypracujte hladké cesto. Zakryte a nechajte odpočívať 40 minút. Cesto dvakrát preložte zhora dole a sprava doľava. Potom ho vložte do veľkej, múkou vysypanej misy, prikryte a dajte na 20 hodín do chladničky. Odpočinuté cesto vyklopte na pomúčenú plochu a rozdeľte na 4 rovnaké diely. Nechajte ho ďalšie  4 hodiny kysnúť v olejom vymastenej a prikrytej mise. Jednu porciu vykysnutého cesta  dajte na pomúčenú dosku a vytvorte korpus guľatého tvaru. Pizzu potrite rajčinovou omáčkou, pridajte paradajky a vody zbavenú mozzarellu a dajte piecť do rúry vyhriatej na maximum. Pečte do momentu upečených zlatistých okrajov.