Pšenové fašírky

Ochutnajte pšenové fašírky, zdravú lahôdku ideálnu na ľahký obed aj večeru plnú chuti a živín.
Ingrediencie:
- 250 g pšena
- 70 g semienok opražených nasucho (mix konopných, tekvicových, slnečnicových a sezamových semienok)
- 30 g listového petržlenu
- 4 vajcia uvarené natvrdo
- 1 vajce
- Portobello šampiňóny
- 2 vajcia na obalenie
- strúhanka + múka na obalenie
- olej + maslo na vyprážanie
- soľ a korenie
Postup:
Pšeno uvarte podľa návodu výrobcu a nechajte vychladnúť. Vajíčka uvarené natvrdo nasekajte na malé kúsky.
V mise zmiešajte vajcia, maslo, pšeno, nasekanú petržlenovú vňať, semienka, surové vajcia, dochuťte soľou a korením. Zo zmesi pripravte fašírky, obaľte ich v trojjobale a smažte na panvici v rozohriatom oleji s maslom dozlatista z oboch strán. Šampiňóny osoľte, okoreňte a opečte na panvici v rúre alebo na grile. Podávajte s listami poľníka ochutenými ľubovoľným dresignom.
V mise zmiešajte vajcia, maslo, pšeno, nasekanú petržlenovú vňať, semienka, surové vajcia, dochuťte soľou a korením. Zo zmesi pripravte fašírky, obaľte ich v trojjobale a smažte na panvici v rozohriatom oleji s maslom dozlatista z oboch strán. Šampiňóny osoľte, okoreňte a opečte na panvici v rúre alebo na grile. Podávajte s listami poľníka ochutenými ľubovoľným dresignom.
S prípravou pomôžu:
0













