Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Kvety umyte a nechajte uschnúť. Potom z nich odstráňte zelené kališné lístky, aby nebol sirup horkastý. Takto očistené kvety vložte do hrnca, zalejte vodou, priveďte do varu a 1 minútu povarte. Hrniec zakryte a nechajte lúhovať cez noc. Druhý deň výluh preceďte do iného hrnca, pridajte cukor, med a citrón. Zmes opäť priveďte do varu a zľahka varte približne 1 hodinu, kým sa množstvo tekutiny zredukuje zhruba na polovicu. Hotový sirup prelejte do fľaše.