Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže Pečie celé Slovensko.
Desiate kolo sa nieslo v duchu slávnosti, vzájomnej pomoci a posledného vypadnutia.
Oslava ako sa patrí! V podaní štyroch najlepších pekárok sa stan v Bernolákove naplnil tými najvyberanejšími dezertami a tortami a párty nemala podoby.
Štyri pekárky sa zmenili na princezné a upiekli tri výzvy, ktorými sa snažili zabojovať o finále. Tesne pred bránami skončila pekárka Tánička. Pekárkou týždňa sa premiérovo stala Anička.
Osobnou výzvou boli éclair, alebo aj vojvodkynine pečivo - podlhovastý francúzsky dezert z odpaľovaného cesta. Hoci mali pekárky napĺňať všetkých 6 éclairs jednotnou plnkou, museli zdobiť tromi spôsobmi.
Pekárka Anička si zvolila čokoládovú cestu a do éclairs ukryla čokoládovy krém zo 70%-tnej čokolády a poliala ich čokoládovou polevou. Zdobila jedlým zlatom, čertsvými kvetmi aj sušenými kvetmi nevädze.
Pekárka Janka vytvorila slávnostné éclairs s pistáciovo - malinovou plnkou a zdobením s pistáciami a malinami.
Pekárka Tánička venovala svoje éclairs maminke - stavili pri nich na chuť jahodového krému a gélu z limetky a bazalky.
Pekárka Lucka pred porotkyne postavila klasické francúzke éclairs s karamelovým chantilly krémom a jej legendárnym pekanovým praliné.