info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

s02 - 4. kolo - technická výzva - Donut

Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže Pečie celé Slovensko.

Technickou výzvou štvrtého kola, na ktorú sa súťažiaci doma pripraviť nemohli, lebo bola prekvapením, bola ďalšia detská pochúťka. Lahodné, nadýchané donuty s pestrofarebnou polevou, opäť preverili schopnosti čítať poriadne recepty a riadiť sa zadaniami. Recept od porotkyne Petry si môžete vyskúšať aj vy doma:

donut

Donut od Petry

Ingrediencie

Cesto

  • 200 g vlažného plnotučného mlieka
  • 1 ČL krupicového cukru
  • 7 g suchého droždia
  • 50 g vajec
  • 320 g polohrubej múky
  • 50 g cukru krupica
  • ½ ČL jemnej soli
  • 42 g masla izbovej teploty
  • 1,5 l olej na vyprážanie

Poleva

  • 450 g preosiateho práškového cukru
  • 80 - 120 ml plnotučného mlieka
  • 1/8 ČL soli
  • farbivo biele
  • farbivá: žltá, oranžová, ružová, fialová, tyrkysová, zelená

Postup

Cesto

  1. Zmiešajte ½ vlažného mlieka so štipkou cukru a vsypte droždie. Nechajte 5 min odstáť.
  2. Prelejte do misy od mixéru s hákom. Pridajte vajce a dobre premiešajte.
  3. Pridajte múku, cukor a soľ a miešajte na pomalom stupni kým sa suroviny nespoja.
  4. Pridajte maslo a miešajte na strednej rýchlosti 4-6 min.
  5. Nechajte vykysnúť, kým cesto nezdvojnásobí objem (cca 45 min.).
  6. Rozdeľte cesto na 10 kusov a vytvarujte guličky, položte na papier na pečenie. Guličky jemne stlačte. Vyrežte v strede dierku o priemere 2 cm.
  7. Nechajte vykysnúť na 15 min.
  8. Vyprážajte z obidvoch strán do zlatista na teplote 170 stupňov.

Poleva

  1. Mlieko rozmiešajte s preosiatym práškovým cukrom a soľou do hladkej, jemne tekutej konzistencie na namáčanie.
  2. Celú hmotu nafarbite na bielo.
  3. Rozdeľte do 7 misiek a zafarbite podľa priloženej fotografie.