Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže Pečie celé Slovensko.
Vychutnajte si dezert ako z viedenskej cukrárne a vyskúšajte recept, ktorý potrápil aj finalistov Pečie celé Slovensko.
Azda najznámejší rakúsky dezert vznikol v 19. storočí a jeho autorom je vtedy len 16-ročný cukrár Franz Sacher, ktorý mal za úlohy vytvoriť novú čokoládovú tortu pre rakúskeho kancelára Klemensa von Metternicha.
Túto úlohu dostal skúsený šéfkuchár, ktorý však ochorel, a preto ho musel zastúpiť mladý učeň. Franz Sacher neváhal a vytvoril dokonalý čokoládový dezert plnený vareným marhuľovým džemom.
Jej príprava však nie je jednoduchá a ak sa rozhodnete vyskúšať tento recept, dajte si pozor na niekoľko vecí:
To, ako si s jej prípravou poradili súťažiaci, ste mohli vidieť v šiestej epizóde, ktorá sa niesla v znamení čokolády.