Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže Pečie celé Slovensko.
Technická výzva, ako už býva zvykom, opäť priniesla jeden recept s presným technologickým postupom, avšak 7 rôznych výsledkov v podobe rožkov. Recept od porotkyne Jožky priniesol vôňu rána ako z pravej pekárne a porotkyne sa napokon zhodli, že najlepšie ich upiekla pekárka Tánička.
Ak ani vy nedáte dopustiť na vôňu a chuť čerstvých rožkov, tento recept musíte vyskúšať.
Petra Tóth prekvapila finalistov pekárskej šou Pečie celé Slovensko a ako technickú výzvu im v 7. epizóde dala obyčajný rožok. Ako prezradila, práve tento na prvý pohľad jednoduchý recept preverí ich pekárske zručnosti.
„Tu sa môžu stať chyby skoro všade,“ vysvetlila Petra. Upozornila, že pri pečení rožkov si treba dať pozor na správnu veľkosť aj tvarovanie, aby rožky nemali tvar smajlíka.
Pri tvarovaní je dôležité dodržať postup – urobíte si trojuholník, ktorý následne pevne a jemne zatočíte.
Ak rožky pred pečením a tesne po upečení postriekate vodou, získajú lesklú chrumkavú kôrku a vnútri budú vláčne a jemné.