V technickej výzve ich čakali sušienky, na ktorých sa vraj nedá nič pokaziť. Farebné crincles však súťažiacich prekvapili. Zdalo sa, že ide o jednu z najťažších výziev.
„Je to najhoršia výzva. Toto je otrasný koláč, lepkavý.“ potrápilo cesto Adama. „Deti keby vedeli, koľko stresu obnášajú tieto koláče, tak by si ich ani nedali.“ v rýchlosti posledných minút sa snaží dokončiť koláčiky Patrik.
Zo stanu sa ozýval nárek a horekovanie finalistov, ktorým 1,5 hodiny času na upečenie nestačilo. „Ja nie som spokojná vôbec, veď to je hrôza a des. Za toto sa môžem akurát tak hanbiť.“ hodnotí Danka svoje crincles.
Vo finálnom hodnotení sa ukázalo, že častou chybou bolo nedostatočné zachladenie cesta, ktoré sa pri pečení rozlialo.
![](https://cdn.tescoma.com/content/wysiwyg/SK/Blog/2023/11-02-s03-5-kolo-technicka-vyzva-farebne-crincles/pcs3-epi5-technicka.jpg)
Farebné Crinkles
Recept od Petry
čas prípravy: 1,5 hodiny
12 porcií
náročnosť: ľahká
Popis
Prvé čokoládové crinkles sa objavili na začiatku 20. storočia v Amerike. Podobné sú známe z Filipín, kde sa používa fialový zemiak Ube. Tieto koláčiky sú špecifické popukaním a jemným stredom. Aby bol efekt popukania ešte väčší, cesto sa prifarbuje a dochucuje, aby nejedli len oči.
Ingrediencie
Korpus
- 125 g mäkkého masla
- 200 g cukru krupica
- 10 g vanilkovej pasty
- 130 g vajec
- 240 g hladkej múky
- 1,5 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL soľ
Dochutenie
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 ČL citrónovej bio kôry
- gelovka žltá
- 1 PL limetkovej šťavy
- 1 ČL gelovka zelená
- 5 g mletých lyofilizovných malín
- gelovka ružová
- 1 PL pomarančovej šťavy
- 1 ČL pomarančovej bio kôry
- gelovka oranžová
Dokončenie
- 100 g cukru krupica
- 150 g práškového cukru
Postup
-
Korpus
Vymiešame maslo s cukrom a vanilkou do nadýchanej peny. Po troškách primiešavame vajíčka. Do múky pridáme soľ, prášok do pečiva a po troch častiach primiešame do mokrej zmesi. NEPREMIEŠAŤ príliš !!! Len kým sa spoja ingrediencie. Necháme vychladiť, kým si pripravíme ochutenie. -
Dochutenie
Cesto rozdelíme na 4 časti. Každú ochutíme zamiešaním šťavy a kôry rovnakého ovocia. Štvrtú časť ochutíme malinami a adekvátnou farbou. Dáme toľko farby, aby bol efekt popukania výrazný. Cesto necháme vychladiť a vytvarujeme z neho 7 guličiek jednej chute. -
Dokončenie
Predhrejeme si rúru na 180 °C. Vytvarujeme guličky a obalíme najskôr v cukre krupica a potom v hrubej vrstve v práškovom cukre. Guličky ukladáme na papier na pečenie. Čo najrýchlejšie dáme do rúry a pečieme 15-17 min. Pripravíme druhý plech a opäť pečieme.
Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže
Pečie celé Slovensko. Všetky recepty sú použité so súhlasom RTVS.
Na prípravu receptu sa budú hodiť: