Zmrzlina v chladnom počasí? V Pečie celé Slovensko ukázali, s čím ju v zime kombinovať
Máte doma malých maškrtníkov? Potešte ich domácou zmrzlinou.
I keď sa k zimnému a predvianočnému počasiu hodí skôr teplý čaj a deka, šou Pečie celé Slovensko v nedeľu priniesla kúsok leta. V detskom kole pripravili finalisti najobľúbenejšiu pochúťku malých, ale aj veľkých – zmrzlinu.
Ak ste trochu otužilí alebo si chcete pripraviť letnú náladu uprostred jesenných dní, prinášame vám recept. Domácu zmrzlinu si môžete dopriať predsa aj v kombinácii s horúcim ovocím.
Čo potrebujeme?
85 g cukor kryštálový
52 g žĺtky
225 g mlieko plnotučné
125 g smotana 35 %
1 ks vanilkový struk
Modrá farba spirulina – podľa potreby
50 g čučoriedky na dozdobenie
Ako na to?
Začneme tým, že smotanu zohrejeme na 80 °C, následne odstavíme a za stáleho miešania pridáme žĺtky. Túto zmes vlejeme do mlieka s cukrom a opäť za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme len krátko, a potom zmes precedíme.
Do ešte horúcej zmesi primiešame naškrabaný vanilkový struk a necháme vychladnúť. Keď je zmes studená, prelejeme ju do zmrzlinového stroja a spustíme program na zmrzlinu (Ice cream). Počas zmrazovania pridáme modrú farbu, ktorá dodá zmrzline krásnu farbu.
Hotovú zmrzlinu preložíme do servírovacej nádoby, posypeme čučoriedkami a necháme ešte 10 minút zmraziť, aby mala správnu konzistenciu.
Dobrú chuť!