Obrázok v notifikačnej lište

s05 - 3. kolo - osobná výzva - Wafle

Tretia epizóda obľúbenej šou Pečie celé Slovensko bola ako stvorená pre deti. Hravá, farebná, plná emócií, ale aj napätia.

Súťažiaci sa vrátili do svojho detstva, spomínali na obľúbené rozprávky a popritom čelili náročným výzvam, ktoré preverili ich zručnosť aj trpezlivosť.

​​​​​​V osobnej výzve
 súťažiaci za 90 minút pripravili wafle. ktoré porotkyne ohromili nápadom aj chuťou. Vyskúšate si ich pripraviť aj vy?

Wafle 1

Vaflové košíčky od Janky


Ingrediencie

Cesto
  • 167 g hladkej múky
  • 2 g sušeného droždia
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 200 ml plnotučného mlieka
  • 83 g masla
  • 1 vajce
  • soľ podľa chuti
Vanilkový krém
  • 800 ml plnotučného mlieka
  • 200 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 200 g žĺtok
  • 75 g kukuričného škrobu
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 vanilkové lusky
  • 100 g bielej čokolády
  • 8 g práškovej želatíny
Ríbezľový gél
  • 200 g ríbezľového pyré
  • 45 g krupicového cukru
  • 6 g pektínu
  • 2 PL citrónovej šťavy
Čokoládová poleva
  • 100 g tmavej čokolády (70%)
  • 100 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 20 g masla
  • 1 PL medu
  • 1 ČL vanilkového extraktu (voliteľné)
Dekorovanie
  • 250 g červených ríbezlí
  • 250 g čučoriedok
  • 250 g malín
  • 250 g jahôd
  • 250 g černíc

Postup

  1. Cesto: Do teplého mlieka nasypeme cukor a sušené droždie. Premiešame a necháme odstáť. Potom pridáme múku, soľ a necháme kysnúť cca 30 minút. Následne primiešame roztopené (vychladené) maslo a premiešame. Tesne pred pečením pridáme sneh z bielka. Waflovač dobre nahrejeme, postriekame olejom a pečieme cca 3–4 minúty do zlatohneda. Z upečených vaflí vytvarujeme košíčky.
  2. Vanilkový krém: Mlieko, smotanu a vanilkové lusky spolu zohrejeme. V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom a kukuričným škrobom, pridáme polovicu horúceho mlieka a premiešame. Následne vrátime do zvyšného mlieka a uvaríme hustý puding. Po uvarení precedíme, pridáme napučanú želatínu (1 diel želatíny : 6 dielov vody) a bielu čokoládu. Premiešame a zakryjeme fóliou „na dotyk“. Necháme vychladnúť. Pred použitím jemne premiešame a naplníme do zdobiaceho vrecka.
  3. Ríbezľový gél: Pyré a citrónovú šťavu ohrejeme na 40 °C, pridáme cukor s pektínom a varíme do zhustnutia. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Pred použitím rozmixujeme do hladka ponorným mixérom.
  4. Čokoládová poleva: Čokoládu zalejeme horúcou smotanou, necháme rozpustiť. Pridáme maslo, med a vanilkový extrakt. Rozmixujeme dohladka. Polevu naplníme do zdobiaceho vrecka.
  5. Finálne zostavenie: Košíčky najprv zvnútra potrieme čokoládovou polevou. Do dna nanesieme ríbezľový gél. Narežeme ovocie a naukladáme ho dovnútra. Na vrch nastriekame vanilkový krém a dozdobíme čokoládovou polevou a zvyšným čerstvým ovocím.
Wafle 2

Habibi vafle od Zuzky

 

Ingrediencie

Cesto
  • 320 g hladkej múky
  • 12 g prášku do pečiva
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 1/2 ČL soli
  • 2 vajcia (veľkosť L)
  • 125 ml oleja
  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 1 ČL vanilky
Kadaif
  • 100 g vody
  • 50 g hladkej múky
  • 23 g kukuričného škrobu
  • 1 PL oleja
  • štipka soli
  • cca 80 g masla (na opekanie)
Pistáciová náplň
  • 240 g pistáciovej pasty
  • 2 ČL tahini pasty
  • 4 ČL kondenzovaného mlieka
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 200 g bielej čokolády
  • 50 g nasekaných pistácií
Čokoládová poleva
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 100 g smotany na šľahanie
  • 250 g čerstvých jahôd

Postup

  1. Wafle: Žĺtky zmiešame s olejom, mliekom a vanilkou. Pridáme všetky sypké suroviny. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Waflovač predhrejeme a pečieme vafle dozlatista.
  2. Kadaif: V miske zmiešame vodu, múku, kukuričný škrob, olej a štipku soli. Naplníme do zdobiaceho vrecka s veľmi tenkým otvorom.
  3. Na suchú rozpálenú panvicu vytláčame špirálky z cesta. Pečieme cca 20 sekúnd, kým sa cesto samo neoddelí od povrchu. Preložíme na suchú utierku. Následne nakrájame na cca 5 mm dlhé rezančeky.
  4. Na panvici roztopíme maslo, pridáme kadaif rezance a opražíme do zlatista. Necháme vychladnúť.
  5. Pistáciová náplň: Všetky suroviny spolu zmiešame do hladkého krému. Pridáme vychladnutý kadaif a jemne premiešame.
  6. Čokoládová poleva: Čokoládu a smotanu roztopíme spolu vo vodnom kúpeli do hladkej polevy.
  7. Servírovanie: Na jednu vaflu natrieme pistáciový krém s kadaifom, poukladáme čerstvé jahody a prikryjeme druhou vaflou.
  8. Navrch umiestnime kruhové vykrajovátko, do ktorého navrstvíme pistáciový krém a zalejeme čokoládovou polevou.
  9. Pred podávaním zdvihneme vykrajovátko, čím sa zmes rozleje do strán a vytvorí efektný záver.
Wafle 3

Red velvet vafle od Lenky


Ingrediencie

Cesto
  • 200 g hladkej múky
  • 12 g prášku do pečiva (1 balíček)
  • 100 g hnedého cukru
  • 1 ČL soli
  • 3 vajíčka
  • 1 ČL vanilkovej pasty
  • 3 PL kakaa
  • 170 ml smotany na šľahanie (40%)
  • 50 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 2–3 ČL červenej jedlej farby
Philadelphia krém
  • 225 g masla
  • 570 g práškového cukru
  • 335 g smotanového syra Philadelphia Original
  • 1 a 1/2 ČL vanilkovej pasty
  • 1 a 1/2 PL citrónovej šťavy
Černicové coulis
  • 230 g černíc (čerstvé alebo mrazené)
  • 40 g medu
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 3–4 g pektínu
Čokoládová poleva
  • 125 g tmavej čokolády
  • 60 ml plnotučného mlieka
  • 2 PL šľahačky
  • 15 g masla
Na ozdobenie
  • čerstvé černice
  • čerstvá mäta

Postup

  1. Philadelphia krém: Maslo vyšľaháme do peny (cca 2 minúty). Pridáme práškový cukor a dobre spolu vyšľaháme. Potom pridáme studený smotanový syr Philadelphia, vanilkovú pastu a citrónovú šťavu. Krátko vyšľaháme do hladkého krému (neprešľahať!). Krém dáme do chladničky.
  2. Príprava cesta: Waflovač predhrejeme. V mise zmiešame všetky suché suroviny (múku, cukor, prášok do pečiva, kakao, soľ). Pridáme vajíčka, smotanu, vanilku a červenú farbu. Vymiešame hladké cesto.
  3. Cesto vylejeme do waflovača – cca 2 PL na 1 waflu (podľa veľkosti formy). Pečieme približne 5 minút do zlatohneda.
  4. Černicové coulis: Černice, med a citrónovú šťavu dáme do hrnca. Pridáme pektín a varíme, kým zmes mierne zhustne. Necháme vychladnúť.
  5. Čokoládová poleva: Čokoládu zalejeme horúcim mliekom, pridáme šľahačku a maslo. Miešame, kým sa všetko nerozpustí a nevznikne hladká poleva.
  6. Servírovanie: Upečené wafle rozrežeme na trojuholníky. Každý pár trojuholníkov naplníme Philadelphia krémom ako sendvič.
  7. Na tanier pomocou silikónového štetca rozotrieme černicové coulis, na ktoré uložíme sendviče z waflí. Ozdobíme ďalším krémom, čerstvými černicami a lístkami mäty.
  8. Na záver môžeme preliať čokoládovou polevou a podávať s ďalšou dávkou coulis.
Wafle 4

Mini donutky od Pavla


Ingrediencie

Cesto – mini donutky
  • 60 ml oleja
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 vajcia (veľkosť M)
  • 300 g polohrubej múky
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 150 ml mlieka
  • 125 g bieleho jogurtu
  • 2 g soli
  • 20 g vanilkového cukru
  • olej na vymazanie formy
Poleva a obaľovanie
  • 150 g bielej čokolády
  • 30 g lyofilizovaných jahôd
  • 30 g lyofilizovaných malín
  • 30 g lyofilizovaného manga
  • 30 g lyofilizovaného dračieho ovocia
Krém – príloha
  • 100 g šľahačkovej smotany
  • 200 g krémového syra
  • 50 g práškového cukru

Postup

  1. Cesto: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme mlieko, olej a jogurt. Potom vmiešame všetky sypké suroviny a vymiešame hladké cesto. Necháme odležať v chlade približne 20 minút.
  2. Pečenie: Cesto nalievame do špeciálneho vaflovača alebo formy na mini donutky. Po zahriatí lejeme cesto do formy do ¾ výšky, aby nepretieklo. Pečieme dozlatista, potom necháme vychladnúť.
  3. Zdobenie: Vychladnuté donutky zdobíme roztopenou bielou čokoládou a posýpame lyofilizovaným ovocím podľa chuti.
  4. Krém (voliteľne ako príloha): Vyšľaháme smotanu s krémovým syrom a práškovým cukrom do hladkého krému. Podávame k donutkám.
Wafle 5

Láskyplné vafle od Simi

 

Ingrediencie

Vafle
  • 2 vajcia (veľkosť M)
  • 220 ml bieleho jogurtu
  • 70 g kryštálového cukru
  • 80 ml slnečnicového oleja
  • 200 g hladkej múky
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • štipka soli
  • ružové tekuté potravinárske farbivo
Vanilková zmrzlina (v zmrzlinovači)
  • 200 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 150 ml plnotučného mlieka
  • 3 PL práškového cukru
  • 1 vanilkový struk
  • 2 žĺtky
Horúce maliny
  • 300 g mrazených malín
  • 150 g kryštálového cukru
  • čerstvá mäta na ozdobu

Postup

  1. Vafle: Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom do tuhého snehu. Pridáme žĺtky a šľaháme ďalej. Následne primiešame biely jogurt a olej, a na nižších otáčkach mixérom premiešame.
  2. Do zmesi prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame do hladka. Pečieme vafle. Po upečení prvej várky pridáme do zmesi ružové potravinárske farbivo a upečieme ďalšiu várku. Proces opakujeme ešte aspoň 2-krát, čím získame viacfarebné vafle.
  3. Vanilková zmrzlina: Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a vydlabeme semienka. Do hrnca dáme mlieko a smotanu, pridáme semienka aj celý struk a zohrejeme pod bod varu. Odstavíme a necháme 30 minút lúhovať. Následne vyberieme struk.
  4. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a prilejeme vychladnutú smotanovo-mliečnu zmes. Premiešame (môžeme použiť mixér) a vlejeme do nádoby zmrzlinovača. Necháme pracovať približne 45 minút, kým zmrzlina nestuhne.
  5. Horúce maliny: V menšom hrnci ohrejeme maliny s cukrom, kým nevznikne ovocný rozvar. Odstavíme z ohňa.
  6. Servírovanie: Na tanier uložíme upečené farebné vafle, prelejeme ich horúcimi malinami a navrch pridáme kopček vanilkovej zmrzliny. Ozdobíme lístkami čerstvej mäty a podávame ešte teplé.
Wafle 6

Zdravé vafle pre neterku od Gabiky

 

Ingrediencie

Vafle
  • 6 vajíčok
  • 4 banány
  • 100 g rozpusteného kokosového oleja
  • 360 ml bieleho jogurtu (alebo jemný tvaroh)
  • 200 g jemne mletých ovsených vločiek
  • 4 ČL kypriaceho prášku
Tvarohový krém
  • 2 žĺtka
  • 50 g kokosového cukru
  • 200 ml polotučného mlieka
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 250 g jemného tvarohu
Granola
  • 270 g ovsených vločiek
  • 30 g kokosového cukru
  • 130 g zmesi orechov (mandle, vlašské, lieskové)
  • 20 g strúhaného kokosu
  • 1 ČL vanilkovej esencie
  • 1 ČL škorice
  • 60 g kokosového oleja
  • 100 g medu
Compotée
  • 2 hrušky
  • 2 jablká
  • 2–3 figy
  • 2 PL masla
  • 2 PL kryštálového cukru

Postup

  1. Všetky ingrediencie na vafle rozmixujeme tyčovým mixérom do hladkého krému.
  2. Zapneme waflovač a z pripravenej zmesi upečieme wafle.
  3. Krém: Žĺtka s kokosovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme mlieko a varíme na miernom ohni za stáleho miešania, kým krém mierne nezhustne. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  4. Tvaroh s vanilkovým extraktom vyšľaháme tyčovým mixérom do hladka a následne primiešame vychladnutý žĺtkový krém.
  5. Granola: V mise zmiešame suché suroviny. Kokosový olej roztopíme a spolu s medom primiešame k suchej zmesi. Rozotrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 160 °C cca 15–20 minút, priebežne premiešavame.
  6. Compotée: Hrušky a jablká nakrájame na kocky, figy na štvrťky. Na panvici roztopíme maslo, pridáme cukor a necháme bublať. Pridáme hrušky a jablká, premiešame a povaríme. Nakoniec pridáme figy a jemne ich orestujeme z oboch strán. Figi odložíme bokom.
  7. Plnenie: Na vaflu natrieme tvarohový krém, do stredu pridáme compotée z jabĺk a hrušiek. Prikryjeme ďalšou waflou, opäť vrstvíme krém a compotée, zakončíme poslednou waflou.
  8. Na vrch pridáme granolu, ozdobíme figami a podľa chuti ešte doplníme krém alebo ovocie.
Wafle 7

Vafle pre Bohdana od Viki

 

Ingrediencie

Cesto
  • 400 g hladkej múky
  • 240 g masla
  • 160 g kryštálového cukru
  • 300 ml plnotučného mlieka
  • 20 g vanilkového cukru
  • 12 g prášku do pečiva
  • 4 vajcia
Krém
  • 500 g mascarpone
  • 250 g smotany na šľahanie (33%)
  • 125 g práškového cukru
  • 200 g čerstvých jahôd
  • 200 g čerstvých čučoriedok
  • 4 ks kivi
  • 1 ks čerstvé mango
  • aróma podľa chuti (voliteľné)
  • potravinárske farby (voliteľné)

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny.
  2. Pridáme roztopené maslo, následne múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec teplé mlieko. Vypracujeme hladké cesto.
  3. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti (po 300 g) a do každej pridáme potravinársku farbu podľa výberu.
  4. Waflovač predhrejeme a vafle pečieme jednotlivo z farebných ciest do zlatohneda.
  5. Krém: Mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor vyšľaháme do hladkého krému. Rozdelíme ho na 4 časti a do každej primiešame zmixované ovocie:
    • jahody
    • čučoriedky
    • kivi
    • mango
  6. Hotové vafle podávame farebne vrstvené alebo samostatne, každú s iným ovocným krémom.
Wafle 8

Vafle na paličke od Stanky

 

Ingrediencie

Cesto
  • 1 pohár a 2 PL hladkej múky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1/4 ČL soli
  • 1 pohár plnotučného mlieka
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 1 ČL vanilkovej pasty
  • 1 veľké vajíčko
  • 2 PL masla (roztopeného)
Ananásový karamel
  • 60 g kryštálového cukru
  • 40 g smotany na šľahanie (33%)
  • 20 g ananásovej šťavy
  • 20 g masla
Zdobenie a plnenie
  • 1 veľký ananás
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 20 g strúhaného kokosu
  • 20 g lyofilizovaného ananásu
  • 50 g bieleho hrozna
  • 50 g tmavého hrozna
  • 100 g jahôd

Postup

  1. Ananásový karamel: Cukor rozpustíme na karamel v malom hrnci. Pridáme maslo a miešame do spojenia. Následne pridáme horúcu smotanu zmiešanú s ananásovou šťavou. Po spojení varíme ešte 1 minútu. Odstavíme a necháme vychladnúť v chladničke.
  2. Cesto: Múku, prášok do pečiva a soľ preosejeme. Pridáme mlieko, vajíčko, vanilkovú pastu, cukor a roztopené maslo. Vypracujeme hladké cesto.
  3. Na suchej panvici opražíme kokos.
  4. Polovicu ananásu očistíme. Časť nakrájame na hranolčeky, ktoré obalíme v opraženom kokose a napichneme na drevené paličky.
  5. Waflovač zapneme a vymažeme roztopeným maslom. Na spodok dáme lyžičku cesta, priložíme ananás na paličke a prikryjeme ďalšou lyžičkou cesta. Pečieme do zlatohneda.
  6. Karamel z chladničky vyšľaháme mixérom do peny.
  7. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu.
  8. Upečené vafle namáčame do čokolády, postriekame šľahaným ananásovým karamelom a posypeme lyofilizovaným ananásom.
  9. Servírujeme s čerstvým ovocím napichnutým na paličkách, ktoré zapichujeme do zvyšnej polovice ananásu.
Wafle 9

Medové vafle od Elišky

 

Ingrediencie

Medové wafle
  • 120 g zmäknutého masla
  • 50 g púpavového medu
  • 3 vajcia
  • 220 g hladkej múky
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 250 ml mlieka (3,5 %)
  • 100 ml perlivej vody
  • štipka soli
  • 40 g roztopeného masla (na vymazanie)
Tvarohová plnka
  • 250 g jemného tučného tvarohu
  • 100 ml smotany na šľahanie (35%)
  • 2 PL púpavového medu
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • 1 PL citrónovej šťavy
Broskyňový džem
  • 300 g broskyňového pyré (bez cukru)
  • 30 g cukru
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1/2 ČL pektínu
Ozdoba
  • čokoládové plásty a včely z bielej čokolády
  • forma 6-uholník
  • jedlé kvety
  • 5 g lyofilizované broskyne

Postup

  1. V robote vyšľaháme zmäknuté maslo s medom. Pridáme žĺtky a zašľaháme.
  2. V miske zmiešame obe múky a prášok do pečiva.
  3. Do maslovej zmesi striedavo za stáleho šľahania pridávame mlieko, sypkú zmes a perlivú vodu.
  4. V druhej miske vyšľaháme bielky so štipkou soli do tuha a opatrne ich vmiešame do cesta.
  5. Na rozpálenom a maslom vymazanom waffľovači opekáme wafle.
  6. Plnka: Všetky suroviny spolu vyšľaháme, naplníme do cukrárskeho vrecúška a dáme do chladničky.
  7. Džem: Pyré nalejeme do hrnca spolu s citrónovou šťavou. Pridáme cukor zmiešaný s pektínom a varíme 3 minúty. Dáme chladiť.
  8. Vrstvenie: Po vychladnutí wafle rozkrojíme pomocou formy na malé 6-uholníky.
  9. Sedem šesťuholníkov poukladáme na tanier do tvaru medového plástu.
  10. Po okrajoch nastriekame krém, do vnútra rozotrieme džem.
  11. Položíme ďalších 7 mini waflí, znova navrstvíme krém a džem, a prikryjeme ďalšou vrstvou.
  12. Tanier dozdobíme čokoládovými včelami, jedlými kvetmi, lyofilizovanými broskyňami a krémom.
Wafle 10

Japonské vafle od Gabi

 

Ingrediencie

Vafle
  • 260 g lepkavej ryžovej múky
  • 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 180 ml plnotučného mlieka
  • 66 g kryštálového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 30 g masla
  • 1 veľké vajce
Flambované karamelové banány
  • 50 g masla
  • 170 g hnedého cukru
  • 2 banány
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 60 ml rumu alebo brandy
Na servírovanie
  • grécky jogurt alebo šľahačka
  • kôra z citróna
  • mletá škorica
  • orechy podľa preferencie

Postup

  1. Mlieko na wafle ohrejeme, pridáme cukor, vanilkový extrakt, soľ a maslo. Všetko roztopíme a necháme aspoň 10 minút vychladiť.
  2. Ryžovú múku premiešame s práškom do pečiva.
  3. Vajce rozšľaháme a pridáme k vychladenej mliečnej zmesi.
  4. Pripravíme waflovač – zohrejeme.
  5. Tekutú zložku primiešame k sypkej a dobre premiešame. Mala by vzniknúť tuhšia hmota podobná paste. Cesto preložíme do cukrárskeho vrecka – bude sa lepšie dávkovať.
  6. Waflovač potrieme maslom alebo postriekame olejom, nastriekame časť cesta.
  7. Pečieme podľa pokynov výrobcu do zlatohneda.
  8. Upečené wafle opatrne vyberieme a uložíme na mriežku.
  9. Olúpané banány nakrájame na 1,5 – 2 cm hrubé kolieska.
  10. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cukor a roztopíme ho do karamelu.
  11. Pridáme banány a opekáme asi minútu z každej strany. Osolíme, pridáme vanilkový extrakt a poprášime škoricou. Premiešame.
  12. Polejeme rumom a flambujeme.
  13. Jogurt scedíme a dochutíme strúhanou citrónovou kôrou.
  14. Wafle servírujeme na tanier, navrstvíme flambované banány, jogurt alebo šľahačku podľa chuti. Prelejeme karamelovou omáčkou z panvice. Môžeme dozdobiť škoricou a sekanými orechami.
Wafle 11

Bubble vafle od Vladiho

 

Ingrediencie

Bubble vafle
  • 1 a 1/2 šálky univerzálnej múky
  • 3/4 šálky kryštálového cukru
  • 2 ČL kukuričného škrobu
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL morskej soli
  • 2 veľké vajcia
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1/2 šálky vody
  • 3 PL repkového alebo rastlinného oleja
  • štipka vanilkového prachu
  • nelepivý sprej na vaflovač
Kokosový gél
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 25 g bielej čokolády
  • 25 g kryštálového cukru
  • 3,5 g agar agar
Mangová salsa s limetkou a javorovým sirupom
  • 1 zrelé mango
  • 1 ČL javorového sirupu
  • 1/2 limetky – šťava a kôra
Na ozdobu
  • čerstvá mäta
  • limetková kôra kandizovaná v cukrovej vode
  • jedlé kvety (napr. fialky)

Postup

  1. Cesto: V mise zmiešame múku, cukor, kukuričný škrob, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske rozšľaháme vajcia, pridáme mlieko, vodu, olej a vanilku. Tekutú zmes vlejeme k suchým surovinám a šľaháme, kým nezmiznú hrudky.
  2. Bubble vaflovač predhrejeme a postriekame sprejom. Cesto nalievame tak, aby sa zaplnili jednotlivé bubliny (cca 2/3 šálky). Pečieme cca 2 minúty, otočíme a dopečieme ďalšie 2 minúty dozlatista. Po vytiahnutí môžeme prehodiť cez valček, aby si vafľa zachovala tvar. Uchováme v teple.
  3. Kokosový gél: Kokosové mlieko, bielu čokoládu, cukor a agar privedieme do varu. Mierne varíme 2 minúty. Vylejeme tenkú vrstvu na plech a necháme v chladničke stuhnúť. Potom želé rozmixujeme dohladka (napr. v mlynčeku na kávu) a nalejeme do zdobiacej fľaštičky.
  4. Mangová salsa: Mango ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme javorový sirup, limetkovú šťavu a kôru. Premiešame a podľa chuti dochutíme ďalšou limetkou.
  5. Kandizovaná limetková kôra: Limetkovú kôru povaríme v cukrovej vode, scedíme, položíme na plech s papierom, posypeme cukrom a sušíme v rúre pri 80 °C.
  6. Servírovanie: Hotové Bubble vafle ozdobíme kokosovým gélom, mangovou salsou, jedlými fialkami, lístkami mäty a kandizovanou limetkovou kôrou. Podávame ihneď.