Úvodná strana/TESCOMA blog/Pečie celé Slovensko/Pečie celé Slovensko - recepty 5. séria 2025/s05 - 3. kolo - osobná výzva - Wafle
s05 - 3. kolo - osobná výzva - Wafle
Tretia epizóda obľúbenej šou Pečie celé Slovensko bola ako stvorená pre deti. Hravá, farebná, plná emócií, ale aj napätia.
Súťažiaci sa vrátili do svojho detstva, spomínali na obľúbené rozprávky a popritom čelili náročným výzvam, ktoré preverili ich zručnosť aj trpezlivosť.
V osobnej výzve súťažiaci za 90 minút pripravili wafle. ktoré porotkyne ohromili nápadom aj chuťou. Vyskúšate si ich pripraviť aj vy?

Vaflové košíčky od Janky
Ingrediencie
Cesto
- 167 g hladkej múky
- 2 g sušeného droždia
- 1 PL kryštálového cukru
- 200 ml plnotučného mlieka
- 83 g masla
- 1 vajce
- soľ podľa chuti
Vanilkový krém
- 800 ml plnotučného mlieka
- 200 ml smotany na šľahanie (33%)
- 200 g žĺtok
- 75 g kukuričného škrobu
- 100 g krupicového cukru
- 2 vanilkové lusky
- 100 g bielej čokolády
- 8 g práškovej želatíny
Ríbezľový gél
- 200 g ríbezľového pyré
- 45 g krupicového cukru
- 6 g pektínu
- 2 PL citrónovej šťavy
Čokoládová poleva
- 100 g tmavej čokolády (70%)
- 100 ml smotany na šľahanie (33%)
- 20 g masla
- 1 PL medu
- 1 ČL vanilkového extraktu (voliteľné)
Dekorovanie
- 250 g červených ríbezlí
- 250 g čučoriedok
- 250 g malín
- 250 g jahôd
- 250 g černíc
Postup
- Cesto: Do teplého mlieka nasypeme cukor a sušené droždie. Premiešame a necháme odstáť. Potom pridáme múku, soľ a necháme kysnúť cca 30 minút. Následne primiešame roztopené (vychladené) maslo a premiešame. Tesne pred pečením pridáme sneh z bielka. Waflovač dobre nahrejeme, postriekame olejom a pečieme cca 3–4 minúty do zlatohneda. Z upečených vaflí vytvarujeme košíčky.
- Vanilkový krém: Mlieko, smotanu a vanilkové lusky spolu zohrejeme. V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom a kukuričným škrobom, pridáme polovicu horúceho mlieka a premiešame. Následne vrátime do zvyšného mlieka a uvaríme hustý puding. Po uvarení precedíme, pridáme napučanú želatínu (1 diel želatíny : 6 dielov vody) a bielu čokoládu. Premiešame a zakryjeme fóliou „na dotyk“. Necháme vychladnúť. Pred použitím jemne premiešame a naplníme do zdobiaceho vrecka.
- Ríbezľový gél: Pyré a citrónovú šťavu ohrejeme na 40 °C, pridáme cukor s pektínom a varíme do zhustnutia. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Pred použitím rozmixujeme do hladka ponorným mixérom.
- Čokoládová poleva: Čokoládu zalejeme horúcou smotanou, necháme rozpustiť. Pridáme maslo, med a vanilkový extrakt. Rozmixujeme dohladka. Polevu naplníme do zdobiaceho vrecka.
- Finálne zostavenie: Košíčky najprv zvnútra potrieme čokoládovou polevou. Do dna nanesieme ríbezľový gél. Narežeme ovocie a naukladáme ho dovnútra. Na vrch nastriekame vanilkový krém a dozdobíme čokoládovou polevou a zvyšným čerstvým ovocím.

Habibi vafle od Zuzky
Ingrediencie
Cesto
- 320 g hladkej múky
- 12 g prášku do pečiva
- 3 PL kryštálového cukru
- 1/2 ČL soli
- 2 vajcia (veľkosť L)
- 125 ml oleja
- 500 ml plnotučného mlieka
- 1 ČL vanilky
Kadaif
- 100 g vody
- 50 g hladkej múky
- 23 g kukuričného škrobu
- 1 PL oleja
- štipka soli
- cca 80 g masla (na opekanie)
Pistáciová náplň
- 240 g pistáciovej pasty
- 2 ČL tahini pasty
- 4 ČL kondenzovaného mlieka
- 200 g smotany na šľahanie
- 200 g bielej čokolády
- 50 g nasekaných pistácií
Čokoládová poleva
- 100 g mliečnej čokolády
- 100 g smotany na šľahanie
- 250 g čerstvých jahôd
Postup
- Wafle: Žĺtky zmiešame s olejom, mliekom a vanilkou. Pridáme všetky sypké suroviny. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Waflovač predhrejeme a pečieme vafle dozlatista.
- Kadaif: V miske zmiešame vodu, múku, kukuričný škrob, olej a štipku soli. Naplníme do zdobiaceho vrecka s veľmi tenkým otvorom.
- Na suchú rozpálenú panvicu vytláčame špirálky z cesta. Pečieme cca 20 sekúnd, kým sa cesto samo neoddelí od povrchu. Preložíme na suchú utierku. Následne nakrájame na cca 5 mm dlhé rezančeky.
- Na panvici roztopíme maslo, pridáme kadaif rezance a opražíme do zlatista. Necháme vychladnúť.
- Pistáciová náplň: Všetky suroviny spolu zmiešame do hladkého krému. Pridáme vychladnutý kadaif a jemne premiešame.
- Čokoládová poleva: Čokoládu a smotanu roztopíme spolu vo vodnom kúpeli do hladkej polevy.
- Servírovanie: Na jednu vaflu natrieme pistáciový krém s kadaifom, poukladáme čerstvé jahody a prikryjeme druhou vaflou.
- Navrch umiestnime kruhové vykrajovátko, do ktorého navrstvíme pistáciový krém a zalejeme čokoládovou polevou.
- Pred podávaním zdvihneme vykrajovátko, čím sa zmes rozleje do strán a vytvorí efektný záver.

Red velvet vafle od Lenky
Ingrediencie
Cesto
- 200 g hladkej múky
- 12 g prášku do pečiva (1 balíček)
- 100 g hnedého cukru
- 1 ČL soli
- 3 vajíčka
- 1 ČL vanilkovej pasty
- 3 PL kakaa
- 170 ml smotany na šľahanie (40%)
- 50 ml smotany na šľahanie (33%)
- 2–3 ČL červenej jedlej farby
Philadelphia krém
- 225 g masla
- 570 g práškového cukru
- 335 g smotanového syra Philadelphia Original
- 1 a 1/2 ČL vanilkovej pasty
- 1 a 1/2 PL citrónovej šťavy
Černicové coulis
- 230 g černíc (čerstvé alebo mrazené)
- 40 g medu
- 1 PL citrónovej šťavy
- 3–4 g pektínu
Čokoládová poleva
- 125 g tmavej čokolády
- 60 ml plnotučného mlieka
- 2 PL šľahačky
- 15 g masla
Na ozdobenie
- čerstvé černice
- čerstvá mäta
Postup
- Philadelphia krém: Maslo vyšľaháme do peny (cca 2 minúty). Pridáme práškový cukor a dobre spolu vyšľaháme. Potom pridáme studený smotanový syr Philadelphia, vanilkovú pastu a citrónovú šťavu. Krátko vyšľaháme do hladkého krému (neprešľahať!). Krém dáme do chladničky.
- Príprava cesta: Waflovač predhrejeme. V mise zmiešame všetky suché suroviny (múku, cukor, prášok do pečiva, kakao, soľ). Pridáme vajíčka, smotanu, vanilku a červenú farbu. Vymiešame hladké cesto.
- Cesto vylejeme do waflovača – cca 2 PL na 1 waflu (podľa veľkosti formy). Pečieme približne 5 minút do zlatohneda.
- Černicové coulis: Černice, med a citrónovú šťavu dáme do hrnca. Pridáme pektín a varíme, kým zmes mierne zhustne. Necháme vychladnúť.
- Čokoládová poleva: Čokoládu zalejeme horúcim mliekom, pridáme šľahačku a maslo. Miešame, kým sa všetko nerozpustí a nevznikne hladká poleva.
- Servírovanie: Upečené wafle rozrežeme na trojuholníky. Každý pár trojuholníkov naplníme Philadelphia krémom ako sendvič.
- Na tanier pomocou silikónového štetca rozotrieme černicové coulis, na ktoré uložíme sendviče z waflí. Ozdobíme ďalším krémom, čerstvými černicami a lístkami mäty.
- Na záver môžeme preliať čokoládovou polevou a podávať s ďalšou dávkou coulis.

Mini donutky od Pavla
Ingrediencie
Cesto – mini donutky
- 60 ml oleja
- 150 g kryštálového cukru
- 2 vajcia (veľkosť M)
- 300 g polohrubej múky
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva
- 150 ml mlieka
- 125 g bieleho jogurtu
- 2 g soli
- 20 g vanilkového cukru
- olej na vymazanie formy
Poleva a obaľovanie
- 150 g bielej čokolády
- 30 g lyofilizovaných jahôd
- 30 g lyofilizovaných malín
- 30 g lyofilizovaného manga
- 30 g lyofilizovaného dračieho ovocia
Krém – príloha
- 100 g šľahačkovej smotany
- 200 g krémového syra
- 50 g práškového cukru
Postup
- Cesto: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme mlieko, olej a jogurt. Potom vmiešame všetky sypké suroviny a vymiešame hladké cesto. Necháme odležať v chlade približne 20 minút.
- Pečenie: Cesto nalievame do špeciálneho vaflovača alebo formy na mini donutky. Po zahriatí lejeme cesto do formy do ¾ výšky, aby nepretieklo. Pečieme dozlatista, potom necháme vychladnúť.
- Zdobenie: Vychladnuté donutky zdobíme roztopenou bielou čokoládou a posýpame lyofilizovaným ovocím podľa chuti.
- Krém (voliteľne ako príloha): Vyšľaháme smotanu s krémovým syrom a práškovým cukrom do hladkého krému. Podávame k donutkám.

Láskyplné vafle od Simi
Ingrediencie
Vafle
- 2 vajcia (veľkosť M)
- 220 ml bieleho jogurtu
- 70 g kryštálového cukru
- 80 ml slnečnicového oleja
- 200 g hladkej múky
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- štipka soli
- ružové tekuté potravinárske farbivo
Vanilková zmrzlina (v zmrzlinovači)
- 200 ml smotany na šľahanie (33%)
- 150 ml plnotučného mlieka
- 3 PL práškového cukru
- 1 vanilkový struk
- 2 žĺtky
Horúce maliny
- 300 g mrazených malín
- 150 g kryštálového cukru
- čerstvá mäta na ozdobu
Postup
- Vafle: Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom do tuhého snehu. Pridáme žĺtky a šľaháme ďalej. Následne primiešame biely jogurt a olej, a na nižších otáčkach mixérom premiešame.
- Do zmesi prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame do hladka. Pečieme vafle. Po upečení prvej várky pridáme do zmesi ružové potravinárske farbivo a upečieme ďalšiu várku. Proces opakujeme ešte aspoň 2-krát, čím získame viacfarebné vafle.
- Vanilková zmrzlina: Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a vydlabeme semienka. Do hrnca dáme mlieko a smotanu, pridáme semienka aj celý struk a zohrejeme pod bod varu. Odstavíme a necháme 30 minút lúhovať. Následne vyberieme struk.
- Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a prilejeme vychladnutú smotanovo-mliečnu zmes. Premiešame (môžeme použiť mixér) a vlejeme do nádoby zmrzlinovača. Necháme pracovať približne 45 minút, kým zmrzlina nestuhne.
- Horúce maliny: V menšom hrnci ohrejeme maliny s cukrom, kým nevznikne ovocný rozvar. Odstavíme z ohňa.
- Servírovanie: Na tanier uložíme upečené farebné vafle, prelejeme ich horúcimi malinami a navrch pridáme kopček vanilkovej zmrzliny. Ozdobíme lístkami čerstvej mäty a podávame ešte teplé.

Zdravé vafle pre neterku od Gabiky
Ingrediencie
Vafle
- 6 vajíčok
- 4 banány
- 100 g rozpusteného kokosového oleja
- 360 ml bieleho jogurtu (alebo jemný tvaroh)
- 200 g jemne mletých ovsených vločiek
- 4 ČL kypriaceho prášku
Tvarohový krém
- 2 žĺtka
- 50 g kokosového cukru
- 200 ml polotučného mlieka
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 250 g jemného tvarohu
Granola
- 270 g ovsených vločiek
- 30 g kokosového cukru
- 130 g zmesi orechov (mandle, vlašské, lieskové)
- 20 g strúhaného kokosu
- 1 ČL vanilkovej esencie
- 1 ČL škorice
- 60 g kokosového oleja
- 100 g medu
Compotée
- 2 hrušky
- 2 jablká
- 2–3 figy
- 2 PL masla
- 2 PL kryštálového cukru
Postup
- Všetky ingrediencie na vafle rozmixujeme tyčovým mixérom do hladkého krému.
- Zapneme waflovač a z pripravenej zmesi upečieme wafle.
- Krém: Žĺtka s kokosovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme mlieko a varíme na miernom ohni za stáleho miešania, kým krém mierne nezhustne. Odstavíme a necháme vychladnúť.
- Tvaroh s vanilkovým extraktom vyšľaháme tyčovým mixérom do hladka a následne primiešame vychladnutý žĺtkový krém.
- Granola: V mise zmiešame suché suroviny. Kokosový olej roztopíme a spolu s medom primiešame k suchej zmesi. Rozotrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 160 °C cca 15–20 minút, priebežne premiešavame.
- Compotée: Hrušky a jablká nakrájame na kocky, figy na štvrťky. Na panvici roztopíme maslo, pridáme cukor a necháme bublať. Pridáme hrušky a jablká, premiešame a povaríme. Nakoniec pridáme figy a jemne ich orestujeme z oboch strán. Figi odložíme bokom.
- Plnenie: Na vaflu natrieme tvarohový krém, do stredu pridáme compotée z jabĺk a hrušiek. Prikryjeme ďalšou waflou, opäť vrstvíme krém a compotée, zakončíme poslednou waflou.
- Na vrch pridáme granolu, ozdobíme figami a podľa chuti ešte doplníme krém alebo ovocie.

Vafle pre Bohdana od Viki
Ingrediencie
Cesto
- 400 g hladkej múky
- 240 g masla
- 160 g kryštálového cukru
- 300 ml plnotučného mlieka
- 20 g vanilkového cukru
- 12 g prášku do pečiva
- 4 vajcia
Krém
- 500 g mascarpone
- 250 g smotany na šľahanie (33%)
- 125 g práškového cukru
- 200 g čerstvých jahôd
- 200 g čerstvých čučoriedok
- 4 ks kivi
- 1 ks čerstvé mango
- aróma podľa chuti (voliteľné)
- potravinárske farby (voliteľné)
Postup
- Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny.
- Pridáme roztopené maslo, následne múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec teplé mlieko. Vypracujeme hladké cesto.
- Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti (po 300 g) a do každej pridáme potravinársku farbu podľa výberu.
- Waflovač predhrejeme a vafle pečieme jednotlivo z farebných ciest do zlatohneda.
- Krém: Mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor vyšľaháme do hladkého krému. Rozdelíme ho na 4 časti a do každej primiešame zmixované ovocie:
- jahody
- čučoriedky
- kivi
- mango
- Hotové vafle podávame farebne vrstvené alebo samostatne, každú s iným ovocným krémom.

Vafle na paličke od Stanky
Ingrediencie
Cesto
- 1 pohár a 2 PL hladkej múky
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1/4 ČL soli
- 1 pohár plnotučného mlieka
- 3 PL kryštálového cukru
- 1 ČL vanilkovej pasty
- 1 veľké vajíčko
- 2 PL masla (roztopeného)
Ananásový karamel
- 60 g kryštálového cukru
- 40 g smotany na šľahanie (33%)
- 20 g ananásovej šťavy
- 20 g masla
Zdobenie a plnenie
- 1 veľký ananás
- 100 g mliečnej čokolády
- 20 g strúhaného kokosu
- 20 g lyofilizovaného ananásu
- 50 g bieleho hrozna
- 50 g tmavého hrozna
- 100 g jahôd
Postup
- Ananásový karamel: Cukor rozpustíme na karamel v malom hrnci. Pridáme maslo a miešame do spojenia. Následne pridáme horúcu smotanu zmiešanú s ananásovou šťavou. Po spojení varíme ešte 1 minútu. Odstavíme a necháme vychladnúť v chladničke.
- Cesto: Múku, prášok do pečiva a soľ preosejeme. Pridáme mlieko, vajíčko, vanilkovú pastu, cukor a roztopené maslo. Vypracujeme hladké cesto.
- Na suchej panvici opražíme kokos.
- Polovicu ananásu očistíme. Časť nakrájame na hranolčeky, ktoré obalíme v opraženom kokose a napichneme na drevené paličky.
- Waflovač zapneme a vymažeme roztopeným maslom. Na spodok dáme lyžičku cesta, priložíme ananás na paličke a prikryjeme ďalšou lyžičkou cesta. Pečieme do zlatohneda.
- Karamel z chladničky vyšľaháme mixérom do peny.
- Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu.
- Upečené vafle namáčame do čokolády, postriekame šľahaným ananásovým karamelom a posypeme lyofilizovaným ananásom.
- Servírujeme s čerstvým ovocím napichnutým na paličkách, ktoré zapichujeme do zvyšnej polovice ananásu.

Medové vafle od Elišky
Ingrediencie
Medové wafle
- 120 g zmäknutého masla
- 50 g púpavového medu
- 3 vajcia
- 220 g hladkej múky
- 100 g polohrubej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 250 ml mlieka (3,5 %)
- 100 ml perlivej vody
- štipka soli
- 40 g roztopeného masla (na vymazanie)
Tvarohová plnka
- 250 g jemného tučného tvarohu
- 100 ml smotany na šľahanie (35%)
- 2 PL púpavového medu
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
- 1 PL citrónovej šťavy
Broskyňový džem
- 300 g broskyňového pyré (bez cukru)
- 30 g cukru
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1/2 ČL pektínu
Ozdoba
- čokoládové plásty a včely z bielej čokolády
- forma 6-uholník
- jedlé kvety
- 5 g lyofilizované broskyne
Postup
- V robote vyšľaháme zmäknuté maslo s medom. Pridáme žĺtky a zašľaháme.
- V miske zmiešame obe múky a prášok do pečiva.
- Do maslovej zmesi striedavo za stáleho šľahania pridávame mlieko, sypkú zmes a perlivú vodu.
- V druhej miske vyšľaháme bielky so štipkou soli do tuha a opatrne ich vmiešame do cesta.
- Na rozpálenom a maslom vymazanom waffľovači opekáme wafle.
- Plnka: Všetky suroviny spolu vyšľaháme, naplníme do cukrárskeho vrecúška a dáme do chladničky.
- Džem: Pyré nalejeme do hrnca spolu s citrónovou šťavou. Pridáme cukor zmiešaný s pektínom a varíme 3 minúty. Dáme chladiť.
- Vrstvenie: Po vychladnutí wafle rozkrojíme pomocou formy na malé 6-uholníky.
- Sedem šesťuholníkov poukladáme na tanier do tvaru medového plástu.
- Po okrajoch nastriekame krém, do vnútra rozotrieme džem.
- Položíme ďalších 7 mini waflí, znova navrstvíme krém a džem, a prikryjeme ďalšou vrstvou.
- Tanier dozdobíme čokoládovými včelami, jedlými kvetmi, lyofilizovanými broskyňami a krémom.

Japonské vafle od Gabi
Ingrediencie
Vafle
- 260 g lepkavej ryžovej múky
- 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 180 ml plnotučného mlieka
- 66 g kryštálového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1/2 lyžičky soli
- 30 g masla
- 1 veľké vajce
Flambované karamelové banány
- 50 g masla
- 170 g hnedého cukru
- 2 banány
- 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžička mletej škorice
- 60 ml rumu alebo brandy
Na servírovanie
- grécky jogurt alebo šľahačka
- kôra z citróna
- mletá škorica
- orechy podľa preferencie
Postup
- Mlieko na wafle ohrejeme, pridáme cukor, vanilkový extrakt, soľ a maslo. Všetko roztopíme a necháme aspoň 10 minút vychladiť.
- Ryžovú múku premiešame s práškom do pečiva.
- Vajce rozšľaháme a pridáme k vychladenej mliečnej zmesi.
- Pripravíme waflovač – zohrejeme.
- Tekutú zložku primiešame k sypkej a dobre premiešame. Mala by vzniknúť tuhšia hmota podobná paste. Cesto preložíme do cukrárskeho vrecka – bude sa lepšie dávkovať.
- Waflovač potrieme maslom alebo postriekame olejom, nastriekame časť cesta.
- Pečieme podľa pokynov výrobcu do zlatohneda.
- Upečené wafle opatrne vyberieme a uložíme na mriežku.
- Olúpané banány nakrájame na 1,5 – 2 cm hrubé kolieska.
- Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cukor a roztopíme ho do karamelu.
- Pridáme banány a opekáme asi minútu z každej strany. Osolíme, pridáme vanilkový extrakt a poprášime škoricou. Premiešame.
- Polejeme rumom a flambujeme.
- Jogurt scedíme a dochutíme strúhanou citrónovou kôrou.
- Wafle servírujeme na tanier, navrstvíme flambované banány, jogurt alebo šľahačku podľa chuti. Prelejeme karamelovou omáčkou z panvice. Môžeme dozdobiť škoricou a sekanými orechami.

Bubble vafle od Vladiho
Ingrediencie
Bubble vafle
- 1 a 1/2 šálky univerzálnej múky
- 3/4 šálky kryštálového cukru
- 2 ČL kukuričného škrobu
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1/2 ČL morskej soli
- 2 veľké vajcia
- 1/2 šálky mlieka
- 1/2 šálky vody
- 3 PL repkového alebo rastlinného oleja
- štipka vanilkového prachu
- nelepivý sprej na vaflovač
Kokosový gél
- 400 ml kokosového mlieka
- 25 g bielej čokolády
- 25 g kryštálového cukru
- 3,5 g agar agar
Mangová salsa s limetkou a javorovým sirupom
- 1 zrelé mango
- 1 ČL javorového sirupu
- 1/2 limetky – šťava a kôra
Na ozdobu
- čerstvá mäta
- limetková kôra kandizovaná v cukrovej vode
- jedlé kvety (napr. fialky)
Postup
- Cesto: V mise zmiešame múku, cukor, kukuričný škrob, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske rozšľaháme vajcia, pridáme mlieko, vodu, olej a vanilku. Tekutú zmes vlejeme k suchým surovinám a šľaháme, kým nezmiznú hrudky.
- Bubble vaflovač predhrejeme a postriekame sprejom. Cesto nalievame tak, aby sa zaplnili jednotlivé bubliny (cca 2/3 šálky). Pečieme cca 2 minúty, otočíme a dopečieme ďalšie 2 minúty dozlatista. Po vytiahnutí môžeme prehodiť cez valček, aby si vafľa zachovala tvar. Uchováme v teple.
- Kokosový gél: Kokosové mlieko, bielu čokoládu, cukor a agar privedieme do varu. Mierne varíme 2 minúty. Vylejeme tenkú vrstvu na plech a necháme v chladničke stuhnúť. Potom želé rozmixujeme dohladka (napr. v mlynčeku na kávu) a nalejeme do zdobiacej fľaštičky.
- Mangová salsa: Mango ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme javorový sirup, limetkovú šťavu a kôru. Premiešame a podľa chuti dochutíme ďalšou limetkou.
- Kandizovaná limetková kôra: Limetkovú kôru povaríme v cukrovej vode, scedíme, položíme na plech s papierom, posypeme cukrom a sušíme v rúre pri 80 °C.
- Servírovanie: Hotové Bubble vafle ozdobíme kokosovým gélom, mangovou salsou, jedlými fialkami, lístkami mäty a kandizovanou limetkovou kôrou. Podávame ihneď.
0









